Nachtraining en meer (vervolg)

Zaterdagavond laat hebben we met de treffies van ons roparunteam Tref&Co weer een gezamelijke training gedaan.

Met drie auto’s vertrokken we vanuit Rotterdam Overschie richting Heijningen. In de auto’s de kersverse runner Dick en fysio Misja die avond chauffeuse van dienst is. In Heiningen aangekomen maakte de 5 lopers zich klaar voor de wisselingen en de fietsers vertrokken richting de brug over het Hollands Diep. 22:15 uur. Lekker donker en met de nodige verlichting liepen we onze stukjes van 1,5KM.

ff aftikken om 00:15 uur, Dick en Rafael

Een goede manier om de retour te oefenen. Zeker voor de fietsers om in het donker met de kaart te navigeren. De wisselingen gingen netjes en de lopers zetten hun beste beentje voor. Van Dick, Bouke en Rafael was het nauwelijks te zien dat ze vorige week nog de Rotterdam Marathon hadden gelopen. Toppers! Eenmaal aangekomen in Oud Beijerland konden de auto’s niet mee meerijden met de loper en de fieters. Normaal gesproken rijden er ook geen auto’s mee in dit gedeelde van de roparun. We waren nu even de lopers kwijt en werd er gestopt bij het politieburo van Oud Beijerland…. geen plek parkeerplek vrij, dan maar even stilstaan op de invalideplek en de dienstautoplekken… dat is lef hebben… totdat er 4 grote blauwe mannen naar buiten kwamen… mmm.. we gaan weer verder!!

Toen we weer compleet waren zagen we dat een een stuk van het fietspad tijdelijk was afgesloten en besloten de training verder te stoppen. Het was inmiddels al bijna 01:00 uur en iedereen had wel weer even het gevoel gekregen. Beetje korte training, dat was wel erg jammer maar straks kunnen we het onderweg van Parijs naar Rotterdam nog wel lekker inhalen. Terug naar de stamkroeg van Tref en Co, In den Berkenbrom voor een klein afzakkertje en om even voor 03:00 kon ik weer mijn oogjes in bed sluiten.

De dag erna kon ik even uitslapen tot 09:30 uur en daarna was het tijd om mijzelf gereed te maken voor mijn vrijwilligerstaak bij AAV’36. Vandaag waren de kampioenschappen voor de A-jeugd. Jongens en meisjes van 17-18 jaar waarbij 13 clubs uit heel Nederland richting de mooie baan/clubhuis van de Alphense Atletiek Vereniging afreisden. Het was schitterend zonnig weer dus geen straf om van 11:15 tot 17:30 uur in de open lucht te vertoeven.

Dames 4 x 100 meter estafette. Wat gaan die meiden snel!

Als BHV’er bij JVC maak je niet zoveel mee dus het is eigenlijk wel eens goed even wat ‘praktijk-ervaring’ op te doen. Samen met trainer Peter maakte we ons zelf nuttig.
Het begon met een uitdelen van een pleister maar later kwamen toch wat andere gevallen binnen. Verstuikte enkel, schaafpekken door het vallen, open tenen, maar ook een jongedame die een massage wilde. Eh, sorry, ik wil je wel masseren maar ik ben geen masseur… of is dat een niet correcte-uitspraak voor een EHBO’er? Verder nog een jongedame die wat last had van haar rechterhamstring maar voor de rest er wel goed op kon lopen en staan…. oh, in zo’n geval is RR ook wel bereid om even de nodige aandacht met een icepack te geven. Meest heftige was een dramatisch val, net voor de finish van een atleet die een heftige zweepslag in zijn hamstring opliep. Kermend van de pijn lag hij op de baan. In zo’n geval is het toch wel fijn dat we met z’n tweetjes zijn en Peter een ervaren EHBO’er is.

De jongen tot rust laten komen, icepak omgebonden en met de brancard afgevoerd naar zijn clubgenoten waar hij even op adem kon komen. Voor hem zat de wedstrijd erop en vertrok met zijn begeleider richting Limburg met een tussenstop in zijn eigen ziekenhuis.

Zwaar werk EHBO'er 🙂 ... ijsje wel verdiend vonden Peter en ik

De dag werd afgesloten met wat voorbereidingen voor een bijzonder familiefeest waar ik dit weekend meer over zal schrijven. Een leuk maar druk weekend.. morgen maar eens kijken of ik weer wat blogjes kan bijlezen want dat schiet er de laatste tijd regelmatig bij in.

oh.. ja, de knie: zolang ik rustig en ontspannen loop is er niets aan de hand. Kan op zich wel duurloopjes doen maar het snelle werk zit er voorlopig niet in.. ik doe mijn OEFeningen elke avond braaf maar om het nu echt leuk te noemen.. nee… maar ja, het is voor het goede doel… PR jacht in het najaar!

>