Railz Mini World

Vanaf deze maand hebben we een papa en mama dag ingesteld. Nee, niet een dag voor de ouders om samen op pad te gaan maar een dagje alleen met papa of mama mee. Miranda nam Michelle mee naar het Rijksmuseum van Oudheden en ik ging met Wouter met de trein richting Rotterdam.

Wouter is helemaal gek van treinen dus wat hem betreft was een ritje in de trein al voldoende. In Rotterdam zit vlak naast het Centraal Station Railz Mini World. Dit is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland en de ware natte droom voor de modeltrein- en alles wat daarbij hoort-bouwer.


Railz Mini World
Wouter vond het geweldig

Leuk aan Railz Mini World is dat in de “treinenzaal” dag en nacht wordt nagebootst. Elke 24 minuten kun je genieten van vele kleine lichtjes in de stad of in de polder. Heb je kleine kids, of zit je zelf regelmatig met je Märlín HO modeltreinen op zolder te spelen dan vind je dit zeker een uitstapje waard… (en de entreeprijs is ook nog vriendelijk)


Railz
Treinen en meer…


De omgeving bij nacht wordt verlicht door meer dan 1000 lichtjes. Er wordt momenteel gewerkt aan een uitbreiding van 120 vierkante meter waarin een wereldstad wordt nagebouwd, compleet met de Erasumbrug.


By Night
Railz by night

Michelle heeft het ook naar haar zin gehad. In het Rijksmuseum kun je twee speurtochten doen, “Marijn in de Woestijn” en “de dood van de Archeoloog”. Met name de laatste vond ze erg interessant maar ze kijkt iets te veel CSI (nee, dat vindt ze niet eng: “Het is toch allemaal nep”). Regelmatig vroeg ze aan Miranda of ze niet voor vingerafdrukken of voetafdrukken moest zoeken.

Straks is het tijd voor een duurloop van 2 uur. Mijn zooltjes heb ik gisteren alweer terug ontvangen… eens kijken hoe mijn enkel over een paar uur aanvoelt.

>