weRUNtogether Lopersdag

Zonnig, een graad of 20, weinig wind, bekende atleten… prima omstandigheden voor een Lopersdag!

Vanmiddag was het druk met zwart/witte shirts bij Leiden Atletiek. Loopshirts van Roparunteam 236, weRUNtogether.nl. De deelnemers, die varieerde van beginnende lopers tot zeer ervaren (ultra)runners konden kiezen uit diverse clinics:

– Clinic o.l.v. Simon Vroemen
– Snelheidstraining/Sprinttraining o.l.v. Nelli Cooman
– Zoladz-zone (hartslagzones) bepaling o.l.v. Carola van Tol
– Trainen op basis van hartslagzones o.l.v. Henk van Driel.
– Chirunning o.l.v. Marion Meesters en Ans Oudejans
– Poserunning o.l.v. Jacky Ledeboer
– Blessurebehandeling en -preventie: theStick
– Sportpsychologie o.l.v. Edith Roozendaal
– Ultralopen o.l.v. Nederlands kampioene ultralopen Ida Verduin

Zo’n 100 deelnemers verzamelden zich rond 14:00 uur in de kantine van Leiden Atletiek waar teamcaptain Marcel Hölscher en de Leidse wethouder en hardloper Marc Witteman de deelnemers welkom heette. Aansluitend was er een videoboodschap van Lornah Kiplagat die helaas, ivm een training in het buitenland, niet in Leiden aanwezig kon zijn.


20090502-lopersdagorganisatie.jpg
van links naar rechts:
Frits Bovenberg, Marcel Hölscher en Esther Devilee (weRUNtogether),
Simon Vroemen en Nelli CoomanDe clinics werden goed bezocht. Trainer Henk van Driel hield een duidelijk verhaal over hoe te trainen in hartslagzones wat daarna kon worden getest buiten op de baan bij Carola, waar de lopers Polar hartslagmeters omkregen om hun maximale hartslag te bepalen. Nelli liet haar deelnemers zeer enthousiast zien hoe je meer snelheid kon verkrijgen en bij Simon moesten de deelnemers flink aan de slag op de baan… mogelijk hebben er een paar nog spierpijn.. waar theStick dan weer uitkomst bied.

Ook de uitleg over Chirunning, Poserunning en Ultralopen werden goed bezocht. In de bestuurskamer kregen degene die daar voor gekozen hadden ook nog een kijkje in de wereld van de Sportpsychologie. Tussen de clinics door was er voldoende tijd om even bij te kletsen en een drankje te nemen. Alle bezoekers, en zeker de aanwezige hardlopende bloggers, waren erg te spreken over de lopersdag en keken alweer uit naar het vervolg hiervan.


20090502-bloggersinleiden.jpg
Bloggers op de lopersdag:
Corné en Gisella van Helteren, Richard vd Klis, Bjorn Paree
Rik Wolswinkel en RR

Een geslaagde dag in Leiden! Tevreden deelnemers en weRUNtogether.nl kan weer een behoorlijk bedrag bijschrijven aan het totaal bedrag wat naar de stichting Roparun gaat voor de behandeling van kankerpatienten. Onze teller staat inmiddels op ruim E 25.000,- en daar zijn we met z’n allen best trots op!


20090503-lopersdag.jpg
Foto: Toro Elting, onze Basecamp coordinator

Mijn foto’s van vandaag vind je in mijn Flickr-album en klik hier voor een slideshow


20090502-johnRR.jpg
Nog even napraten met John de Boer,
beginnend weblogger en enthousiast loper

>