Utrecht: het wordt een Did Not Start

Vanochtend heb ik het volgende bericht aan mijn loopcoach Rob Veer, tevens Race Director van de Marathon van Utrecht gemaild:


DNS
Volgend jaar dan maar…

Hoi Rob,

met diepe pijn in mijn hart moet ik je melden dat ik op de 2e paasdag niet in Utrecht aan de start zal verschijnen

Gisteren heb ik mijn huisarts en fysio bezocht en beide vonden het niet verstandig om over 10 dagen 42KM te hardlopen. Mijn enkel is wel goed aan het genezen van toch een flinke blessure: scheurtje in enkelband, bloeduitstorting, dik en pijnlijk.

Ik loop nog niet hard maar ga vanaf halverwege volgende week het weer voorzichtig proberen. Als ik Utrecht zou lopen had ik het natuurlijk wel rustig aan gedaan maar de belasting op mijn enkel en mijn kuitspier is gevaarlijk met mogelijk het risico op een zweepslag omdat ik sommige spieren anders ga belasten.

Ik sta wel langs de kant, ergens in de Meern om alle anderen aan te moedigen. Graag meld ik mij aan als geïnviteerde atleet 🙂 voor Utrecht 2009 en ga ik nu voor een toptijd in Leiden, 18 mei a.s.


De kogel is dus door de kerk, ik ga Utrecht niet lopen. Heel erg jammer maar ik wil voorkomen dat ik iets kapot loop en daardoor een veel langere hersteltijd nodig heb. Ondanks dat ik er erg van baalde heb ik mij nu bij mijn beslissing neergelegd en volg het advies van de medici. Wel wil ik iedereen van harte bedanken voor jullie positieve reacties en aanmoedigingen op mijn vorige bericht. Het heeft mij echt goed gedaan en de beslissing wat makkelijker gemaakt.

Natuurlijk ga ik wel naar de Marathon kijken en zal iedereen, maar vooral alle bloggers luidskeel aanmoedigen, en indien nodig, meelopen om hen van drinken voorzien. Ik zal ergens in de Meern staan ter hoogte van het 22 en 35 km punt maar daarover later meer op dit blog.

Samplonius

Vanavond ga ik weer lekker fietsen… deze keer op een goede fiets. De afgelopen keren heb ik op Miranda’s fiets wat rondjes gemaakt maar dat is nou niet bepaald een goede ros om een alternatieve looptraining op te doen. Er zijn geen bedrijven in Alphen die ATB’s of racefietsen verhuren maar Bike-Center Samplonius, was zo aardig om mij een ATB te verhuren die eigenlijk in de verkoop stond. Echt Top Service van Samplonius!

Over twee of drie weken gaat de ATB weer terug maar als het fietsen mij bevalt neem ik ‘m misschien wel over…


Giant Bike
Mijn (tijdelijke) trainingsmaatje.
De lampenset had ik nog en heb die er snel opgezet
voor de trainingen in het donker

>