Forerunner 305 reset & Forerunner 50

Vandaag twee kleine, maar handige tips voor de Garmin Forerunner 305: Wat te doen als je FR305 niets meer doet?


Resetten van de Forerunner 305
Het resetten van de Forerunner 305

Als je Forerunner helemaal vast staat en nergens meer op reageert reset deze dan door de Lap/Reset (nr. 3) ingedrukt te houden en daarna de Mode (nr. 2) in te drukken.

Werkt je FR 305 niet helemaal zoals hij zou moeten dat kun je proberen het probleem op te lossen door alle gebruikersdata te wissen door de Mode (nr. 2) knop ingedrukt te houden en daarna de On/Off knop (nr. 1) in te drukken. Met dank aan RR.nl lezer Jan van Die voor de tip. Zie ook: Geschiedenis wissen in de FR 305.

Zelfs mijn eigen loopcoach Rob klopte bij mij aan voor hulp om zijn, gloednieuwe Garmin Forerunner 305 te resetten. Gelukkig ben ik gepromoveerd op de Forerunner en ben inmiddels heeft Rob mij het ere-doctoraat in de Garminologie verleend. Dank je Coach!

Aanvulling 04-01-08
Als echt niets meer werkt, probeer dan de MASTER RESET:

Druk op Mode (2) + Enter (4) en houdt deze twee in gedrukt, druk dan even op Powerknop (1) en laat ‘m daarna weer los maar houdt Mode + Enter nog voor ongeveer 10 seconden vast tot het apparaat aangaat. Geen paniek (!) Alle data in je Garmin blijft onaangetast.

Als dit niet werkt kun je ook nog proberen om de LAP+MODE+POWER knop alle drie tegelijk voor 3 seconden ingedrukt te houden.
Zie ook dit filmpje

Met dank aan Runner Gert voor deze tip!


Nog meer Garmin info:

Van Garmin Nederland mag ik het kleine broertje (of zusje?) van de Forerunner 305 testen:


Garmin Forerunner 50
Garmin Forerunner 50
De kleine, handige Garmin Forerunner 50

Gisteravond heb de handleiding gelezen (jawel!) en er al een stukje mee gelopen. De eerste indruk is goed! Vrijdagavond een uitgebreid verhaal over deze nieuwe telg uit de Garmin familie

Update: augustus 2012: Lees ook zeker even de reacties hieronder. Bij FixGPS.nl kun je vertrouwt en tegen een zacht prijsje je Forerunner weer een nieuw leven geven dmv een nieuwe batterij.

>