Duoloopje met Silvia

Altijd maar alleen trainen is natuurlijk ook niet gezellig dus was het dinsdagavond weer tijd voor een leuke #duoloop. Silvia uit Rotterdam heb ik vorig jaar tijdens de Berenloop ontmoet. Nou ja, soort van… terwijl ik mijn haasdiensten aan John, aka Hardlopendeboer aanbood hadden wij, tijdens deze marathon op Terschelling, een clubje van extra ‘konijntjes’ achter ons aanlopen. Eén van hen was Silvia, die daar haar eerste marathon liep.

Na de marathon zijn we elkaar gaan volgen op twitter en foursquare maar een echte ontmoeting was er nog niet van gekomen. Nu Silvia voor haar volgende marathon traint, Berlijn 2011, leek het ons een goed idee om een duurloopje samen te doen. Na het heen en weer sturen van wat berichten hadden redelijk snel een datum geprikt. De weekenden zit ik bijna altijd wel vol maar gelukkig is door de weeks lopen ook wel een goede optie, mits we niet te ver van elkaar wonen…. en zo stond Silvia dinsdagavond, zo rond 18:45 uur voor de deur van Huize RR. (RR HQ). Ding Dong… de bel… voelt toch als een blind date… we hadden immers alleen maar elektronisch contact gehad voor de afgelopen 9 maanden. Gelukkig is Silvia net zo spontaan als in haar berichten dus het “ijs” was snel gebroken. Na de ontmoeting met Mrs. RR en de RR smurfen was het tijd om te gaan lopen. Silvia in mooie roze outfit…. kom ik aan met mijn lichtblauwe Berenloop shirt.. nou ja, gelukkig vloeken we niet 🙂

We hadden besloten een loopje te doen van ongeveer 15KM en ik nam Silvia mee over het Dijkslootpad, een fietspad was van oost naar west Alphen loopt en daarna recht door het groene hart gaat. Mooie landelijke stukjes, vlakke polders, zwanen, kleine eendjes, koeien, schapen maar ook wildroosters en een kwekkende RR… alhoewel Silvia er ook wel wat van kan. Zij mocht het tempo bepalen en voor het door hadden waren we al 7KM op pad en liepen we langs de Langeraarseplassen en moesten we natuurlijk wel even een foto van ons laten schieten.

Leuke duoloop met Silvia door het groene hart

Ik sprak een man aan of hij een foto wilde nemen en Silvia grapte nog dat hij er met mijn nieuwe iPhone vandoor zou gaan.. nou, dan moet het wel een hele snelle vent zijn. Via Langeraar en Rijnsaterwoude liepen we richting Woubrugge. Allemaal van die kleine plaatsjes onder de rook van Alphen. Onderweg lekker kletsen met Sil over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ja, hardlopers kunnen blijkbaar toch ook nog over andere dingen praten. Eén van de onderwerpen was het weekendje weg naar Ameland waar wij in december met een groepje gezellige hardlopende tweeps (Silvia, Sylvia, Esther, Ellemieke, Andrea, Marcel en Martien) de boel op stelten gaan zetten tijdens de AdventureRun. Jammer dat het nog zo lang duurt.

In Woubrugge aangekomen liet ik Silvia nog even het pontje zien naar Roelofarendsveen en ik weet niet wat er daarna gebeurd is maar of we hebben zo hard gelopen dat we ‘back in time’ zijn gegaan of die Dino is toch echt nep. Na 1:35 uur zat ons loopje er alweer op. op 60 meter na 17KM gelopen in een tempo van 5:37min/km. Gemiddelde hartslag was 137bpm… een paar slagen hoger dan normaal… zal het dan toch door het gezelschap komen? Er is maar één manier om daar achter te komen: Deze duoloop doen we nog een keer over maar dan wat langer en dan in de omgeving van Rotterdam!

Vreemde beesten onderweg

Na een frisse douche konden we aan de soep en nog een tijdje nakletsen met Mrs. RR erbij. Het was een leuke kennismaking en gezellige duoloop Silvia. Heel graag tot de volgende keer en ik beloof je dat ik dan een leuke route in mijn Garmin zal zetten. Succes met je voorbereidingen voor de Berlin Marathon !>