De laatste lange…

Het afbouwen is begonnen.. vanavond was de laatste lang duurloop. Gek genoeg heb ik maar één duurloop langer dan 30KM gedaan en vond dat wel wat weinig.

Na overleg met loopcoach Rob bleek dat toch voldoende te zijn. Door de drukke dealershowdagen in september heb ik een aangepast schema gelopen maar ik ben, volgens Rob, ruim op tijd met de 2 en 2,5 uur duurlopen begonnen… Ok, You’re the boss Rob..

Vanmiddag kwam het nog met bakken uit de hemel maar vanavond was het droog. De buienradar gaf nog een regenwolkje in opkomst aan. Short aan en voor de zekerheid toch maar mijn wind- en regenjack… te warm natuurlijk maar gelukkig kunnen de mouwen ervan af en dat loop relaxt. Koele armen en een windvrij lichaam.

De bijzondere watertoren van Hazerswoude

Nu geen risico’s meer nemen dus langs het verlichte, bijna verlate fietspad van Alphen naar Hazerswoude en zo richting Zoeterwoude. Ik twijfelde nog even om bij Leiden de Oude Rijn over te steken en langs de andere kant van de Rijn terug te lopen maar dat pad is grotendeels onverlicht.. tja, dan maar, na iets meer dan een uur, 180 graden draaien en dezelfde weg terug.

In Hazerswoude Rijndijk staat een bijzondere Watertoren. Dit bouwwerk is een paar jaar geleden helemaal omgebouwd als kantoor met grote ramen in de pijlers.. ziet er fraai uit.. (ok, ok, volgende keer een foto in het licht)

Een ontspannen loopje zonder problemen.
Data: 20,2 KM 2:10 uur, 9,3 KM/u

14

14:

Het kon natuurlijk niet uitblijven… Nr. 14 afgebeeld door Nr. 14 himself:
Johan Cruijff, Nederlands bekenste (en beste ?) voetballer.

>