Rustig aan trainen – Utrecht Marathon

Gisteravond, woendagavond trainingsavond.. maar eerst naar mijn schoonpa die 65 jaar is geworden. Gefeliciteerd Rob!! Hij mocht al eerder stoppen met werken maar vanaf gisteren dus officieel. Toen ik binnenkwam zat de hele woonkamer al lekker vol met visite. Hapje, drankje, babbeltje maar toen ik de kids wilde gaan vertellen dat het bijna tijd was om te vertrekken zeiden ze: “ja, eh.. jij wil trainen bij AAV, wij niet, dus wij blijven bij opa en oma en rijden wel met mama mee terug” … tja, daar had ik even niet van terug…

Snel thuis omgekleed en op naar AAV’36. Was nog net op tijd om mij aan te sluiten bij de groep toen Ruud, onze trainer, vroeg om M. mee te nemen, nieuwe loopster in de groep. Onder het inlopen heb ik lekker gekletst met M. en haar verteld hoe onze loopgroep in elkaar steekt. Ja, ik noem haar maar even M. want al direct werd de dame door de andere roadrunners 1 gewaarschuwd: “Niet te veel vertellen want voor je het weet staat alles op zijn weblog”. hihi… daar zouden ze zo maar gelijk in kunnen hebben. Verder veel verbazing voor mijn korte tight. Als de temperatuur boven de 7 graden komt (en er staat niet zo veel wind) vind ik het heerlijk om weer in het kort te lopen. Na de loopcoordinatie was het tijd voor de kern van de training. Vanavond koos ik er voor niet met Marc vooraan te lopen maar iets langzamer mijn rondjes met Deborah te doen. Mijn rechterknie is nog steeds wat gevoelig en wil even geen risico’s nemen. Na 10 x 400m en 10 x 100m zat de kern er weer op. Veel AAV’36 lopers hebben al aangegeven mee te willen lopen met de Be More Ultra Tour en kunnen zich natuurlijk nog gewoon inschrijven op de website. Doe dit voor 21 maart: als je 50 euro doneert ontvang je het unieke Nike – Be More Ultra Tour loopshirt en mag je gratis meefeesten bij de benefietfeest in het Nike HQ!!

Volgende week heb ik een afspraak bij mijn fysio, gewoon even voor de zekerheid. Gelukkig staat er geen snel werk meer op het programma. Behalve de Be More Ultra Tour heb ik voorlopig niets meer op mijn agenda. Nee, in april wordt een maand van een aantal feestjes (daarover later meer) en dus geen snelle marathons en of andere wedstrijden. In Utrecht ben ik wel aanwezig maar ik laat even de afstand en de snelheid afhangen van hoe ik “erbij loop”.

Geen weblogkampioenschap in Utrecht

Het webloggers marathon kampioenschap 2010 is geannuleerd. In Utrecht lopen er te weinig webloggers de hele (en de halve) marathon. Samen met Rob Veer wordt er gekeken of we dit volgend jaar anders kunnen doen. Veel van de hardlopers kiezen (nog steeds) voor de Rotterdam Marathon. Een bloggerskampioenschap gaat er zeker nog komen maar we moeten even kijken of dat op de hele of halve gaat gebeuren. Ondanks dat er in 2010 geen bloggerskampioenschap is maken we er natuurlijk wel een leuk dagje van op 2e paasdag bij de Utrecht Marathon. Tot dan!

ps: veel plezier, aankomend weekend, voor mijn loopmaatjes van de Roadrunners 1 met het AAV’36 trainingsweekend bij (en in de buurt van) Aart Stigter sportcentrum. Volgend jaar ga ik zeker mijn best doen om er bij te zijn!

>