Train your Feet – Nike Free

Martine heeft er ook al over geschreven… de Nike Free.


Nike Free 7.0
De Nike Free 7.0 runningshoe – met dank aan Nike Nederland

Het verhaal is eigenlijk heel eenvoudig. Door blootvoets te lopen train je je spieren in je voet. Ik geloof zeker dat daar een kern van waarheid in zit… maar wij zijn geen volk om massaal de schoenen en sokken uit te trekken en aan de slag te gaan. Nike Free helpt je met deze training door het uitbrengen van een speciale schoen in 3 gradaties, de Nike Free:

De 7.0 versie is het begin van de “voetkrachttraining”. Het lopen op deze schoen versterkt je spieren in je voet wat je uiteindelijk betere resultaten oplevert in wedstrijden. Het is niet de bedoeling dat je gelijk gaat hardlopen op deze schoen (wat volgens de NikeFree site wel zou kunnen met dit type) maar jezelf rustig aan vertrouwt maakt aan deze vorm van lopen. De eerste twee – drie weken heb je de schoen aan in en om het huis om daarna kleine stukjes te lopen… nooit voor tempolopen gebruiken maar een herstelloopje is natuurlijk geen probleem.
Paula Radcliffe traint bijna dagelijks met de Nike Free voor haar 30 minuten herstellloopjes.

Zover is het nog niet. Voorlopig wil ik heel rustig wennen en zal de Nike Free in mijn vrije tijd dragen (om mee te wandelen)… gewoon om het gevoel te hebben hoe het is om langzaam maar zeker sterkere spieren te krijgen… na verloop van tijd kun je over naar de 5.0 en de 3.0 versie. De laatste is een heel licht schoentje waarvan je eigenlijk niet meer eens merkt dat je ‘m aan hebt.


train your feet
Train je voetspieren

Hoe dan ook… net als Martine…. dit verhaal wordt vervolgd

>