Lekkere wintertrainigen maar ook minder leuk nieuws

Blogpostjes over trainingen schrijf ik niet zo veel meer. De rondjes door Alphen en omgeving vind ik niet echt meer boeiend om over te berichten maar soms heb je van die bijzondere loopjes waar je dan wel weer een blogpostje mee kunt vullen. Zoals vandaag en afgelopen woensdag. Laten we beginnen met de laatste:

Woensdagavond, mijn gebruikelijke AAV36 trainingsavond. Temperatuur -9 graden en met een harde oostenwind een gevoelstemperatuur van -15 graden. Gek genoeg had ik ‘s ochtends al zin in de training. Hoe extremer hoe, hoe fijner toch? 3 laagjes aan, handschoenen, muts, buff en gaan! We waren met een redelijk kleine groep maar de man die er altijd is, is onze trainer, Ruud van Maurik. Deze voormalig-topatleet heeft elke week weer nieuwe trainingen en past moeiteloos de training aan bij bijzondere omstandigheden. Woensdag was de baan besneeuwd, niet echt handig voor het tempowerk. We weken uit naar de cooperbaan, een fietspad om de sportvelden heen die wel sneeuwvrij was. Dik ingepakt had Ruud het zwaarste van ons allemaal. Terwijl wij flinke tempo’s liepen en ons daarmee lekker warmliepen gaf Ruud ons de aanwijzingen. Hulde voor onze trainer! 1:20 uur hebben we gelopen, flinke tempo’s gemaakt en de wind over ons gezicht laten snijden… wat een heerlijke training!

Lekker door de verse sneeuw

Vanavond was het een snowrun. Coach Rob Veer had opdracht gegeven 45min op gevoel te lopen, niet te veel inspanning want zondag moet er geknald worden tijdens de Montferlandrun. Samen met Sylvia zal ik naar het oosten afreizen om daar een mooie tijd op de 15KM neer te zetten. Een PR? mmm, dat weet ik nog niet… het parcours is erg mooi maar ook erg heuvelachtig… maar goed.. terug naar vanavond, die snowrun dus: Toen ik naar buiten ging sneeuwde het flink. De fietspaden veranderden in mooie witte lappendekens. Het enige wat je zag waren de witte vlokjes en de voetafdrukken die je achterliet.. knisper, knisper… en o ja, één hardloper… natuurlijk een AAV36 – RoadRunners 1 maatje 🙂 … een heerlijk loopje… hardlopen in de winter.. zo mooi!

Als laatste toch ook nog even minder leuk nieuws: Vandaag kreeg ik via Securitas, één van de bedrijven die in Wheel of Energy heeft gelopen deze email:

Ook in het barre winterweer draait het wheel door

Dierbare vrienden van Wheel of Energy365 en Richard,

Een aantal van jullie heb ik persoonlijk al laten weten dat het op het moment erg slecht gaat met de vader van Richard. Hoe bizar: Een man, die na het verliezen van zijn geliefde in 2005, nu ook zijn vader gaat verliezen aan deze vreselijke ziekte. Een bijzondere man die zijn hele leven onbetaald invulling geeft in de strijd tegen kanker om bewustwording te creëren en donaties op te halen voor de psycho sociale ondersteuning van kanker. Richards vader is op dit moment helaas in zijn laatste levensfase aangekomen… Hartverscheurend!

Hoe mooi zou het zijn wanneer vrienden NU opstaan, mensen mobiliseren en activeren om er in ieder geval voor te zorgen dat Richard in deze ijzige temperaturen niet alleen in het Wheel staat, maar samen loopt met mensen die hem ondersteunen en omarmen als een warme deken… Hij loopt in principe dagelijks tussen 10.00 – 14.15 uur. Hoe mooi zou het zijn wanneer Richard, indien hij moet besluiten dat hij ‘even niet’ zijn dagelijkse marathonafstand kan volbrengen omdat het moment van afscheid nemen daar is, hij zich geen zorgen hoeft te maken over of het Wheel wel of niet draait, maar DAT het draait… In ieder geval tussen 09.00 – 18.00 uur? Hartverwarmend!

Ga naar www.wheelofenergy.org en meldt je aan!
Ga naar ‘loop mee’, scroll naar ‘loopdatum’ en kijk op jouw gewenste datum of er nog plaats beschikbaar is. 3 banen vrij betekent dat het Wheel stil staat. DAT willen wij toch niet laten gebeuren?

Met vriendelijke groeten, mede namens het Project Team Wheel of Energy,

Stichting Marathon365 – Wheel of Energy

Annemieke Zomer

>