Wintertijd Challenge – Ren, zwem of schaats jouw droomtijd

In het weekend van 29/30 oktober gaat de klok weer een uur achteruit. Een leuk moment om een hardloopwedstrijd te organiseren om 02:00 uur ‘s nachts zoals de Tied-Kwiet loop in Steenwijk of de Klaas Vaak Droomtijdloop in Delft. Doordat je start in de zomertijd en finisht met de wintertijd loop je zonder problemen een uur van je beste tijd af….

Wie kent nog de Actimel Weerstandsloop in 2007? Dat was een unieke loop waarbij je in 1 seconde een zo lang mogelijke afstand moest afleggen. De organisatoren van deze loop hebben weer iets bijzonders bedacht: De Wintertijd Challenge in Eindhoven. In het winter/zomertijd weekend kun je niet alleen hardlopend een record lopen maar ook zwemmend, ja zelfs schaatsend… en dat allemaal voor een heel goed doel! Spieren voor Spieren

De Wintertijd Challenge in Eindhoven

UNIEKE SPORTBELEVING

De Wintertijd Challenge is een sportief evenement van de Stichting Spieren voor Spieren. Het doel is om op ludieke wijze aandacht te vragen voor de 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland en zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Onvoorstelbare records
De Wintertijd Challenge vindt plaats tijdens de overgang van zomertijd naar wintertijd. En dat is uniek! In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober 2011 zal de eerste landelijke Wintertijd Challenge plaatsvinden binnen sport- en recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven. Van 2:00:00 am (zomertijd) tot 2:00:01 am (wintertijd) loop, zwem of schaats je onvoorstelbare records in één seconde en draag je bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte. Deelname kost je feitelijk geen tijd dus schrijf je in en zet jouw gezonde spieren in voor kinderen met een spierziekte! 

Sporten op prachtige locaties
Je hebt bij de Wintertijd Challenge de keuze uit drie sporten; hardlopen, zwemmen en schaatsen. Alle onderdelen vinden plaats binnen sport- en recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven, eenvoudig bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Je ultieme sportieve prestatie leg je af in het het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, het IJssportcentrum Eindhoven of op het prachtig verlicht hardloopparcours.

Inschrijf- en sponsorgeld
Je kunt individueel of in teams van vijf personen deelnemen aan de Wintertijd Challenge. Je betaald 25 euro inschrijfgeld per persoon. Voor een team is dit 375 euro. Daarnaast is het onze wens dat individuele deelnemers minimaal 50 euro aan sponsorgeld ophalen. Dit kun je doen door op http://wtchallenge.igive.nu kosteloos een eigen actiepagina aan te maken.

Doe mee met deze unieke loop (zwemmen of schaatsen mag ook natuurlijk)

Met elke euro van de Wintertijd Challenge komen we een stapje dichterbij de verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte. Op dit moment heeft onder andere het Spieren voor Spieren expertisecentrum in Utrecht op het gebied van de veel voorkomende spierziekte SMA onze grote aandacht. De spierziekte SMA is een van de meest voorkomende oorzaken van sterfte op kinderleeftijd.

Meer dan sporten
De Wintertijd Challenge is een nachtelijke belevenis! Een warming-up party in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven brengt je vanaf middernacht in een goede en sportieve stemming. Muziek, entertainment, een prachtig verlichte parcours en de aanwezigheid van bekende sporters maken de Wintertijd Challenge tot een evenement dat je absoluut niet wilt missen! 

Alle info vind je op de site van de Wintertijd Challenge

>