Bowen, Trainen, Radio Veronica, Nieuwe sloffen, Tref en Co, Duoloop met Sylvia en Bliksembezoek aan Harmke

Jemig, deze week was zo ongelooflijk druk… er is zoveel gebeurd dat ik er wel 6 verschillende weblogposten over kan schrijven maar dat wordt te veel dus ik ga ze maar een vertellen in een notendop:

De week begon met mijn 3e bowen sessie bij Sonja. Maandagavond mocht ik weer plaatsnemen op haar behandeltafel waar zij bepaalde plekken op mijn rug, benen en nek stimuleerde. Het voelt als een soort rolbeweging van een spier of zenuw die het zelfhelende principe in je lichaam activeert. Het is erg ontspannend en ik kom weer helemaal bij … had ik ook wel nodig voor deze drukke week.

Dinsdag was mijn enige vrije avond en die werd gebruikt voor een Tref en Co update op mijn blog

Woensdag werd er bij mijn club AAV36 buiten de baan getraind, trainingen die ik niet wil missen. Lekker tempowerk door de polders van Alphen aan den Rijn. Trainer Ruud laat ons wel werken. Op de terugweg richting de baan liepen we langs de Zegerplas waar we twee hardloopsters inhaalden, net toen we met een heel snel stuk bezig waren. Ik keek om en één van de twee dames bleek een oud JVC collega te zijn die ik al 2 jaar niet meer gezien had… tja, dan stop je even om te kletsen.. dacht ik… nope… hoop commentaar van clubmaatjes en trainer… dan maar een sprint trekken en vooraan weer aanhaken…

Donderdag werd nog drukker. De middag had ik vrijgenomen omdat ik iets heeel leuks had gezien. Ik had het al op twitter bekend gemaakt maar ik heb de auto gezien die ik al heel lang wilde… en dus ook gekocht heb. Binnen anderhalve week krijg ik ‘m en dan zal ik er zeker even iets over schrijven, inclusief foto. Dit is gewoon mijn auto… Het model, de kleur, alles… wordt vervolgd 🙂

Verderop in de middag werd het nog leuker. Een hele oude afspraak ging in nu maar eens goedmaken. Rob van Someren, de presentator van hét middagprogramma van de Nederlandse radio, Somertijd, had mij al jaren geleden uitgenodigd om een kijkje te nemen in de Radio Veronica studio. Dus met een landing tompoucen ging ik op weg richting Naarden waar Sky Radio, Classic FM en Radio Veronica hun uitzendingen doen.

Geweldig om radioheld Rob van Someren nu eens in het echt te ontmoeten

Even na 4 uur kwam ik aan bij de studio toen Rob met zijn ‘sidekicks’ DJ Sven, Juri en nieuwslezer Harry al met het middagprogramma Somertijd bezig waren. De receptioniste nam mij mee naar de eerste etage en terwijl ik dacht dat ik vanuit een aparte ruimte naar de mannen mocht kijken werd ik in de opname studio naar binnen gebracht: “beetje zachtjes want we zijn ‘on air'” zei ze.. Spannend! Nadat de volgende jaren 80/90 hit was gestart maakte ik kennis met deze radiohelden. Geweldig om te zien hoe ze daar met z’n viertjes Somertijd opnemen. Rob achter een groot mengpaneel en diverse computerschermen met daarop de ‘playlist’ en andere hulpmiddelen en tegenover hem de mannen maar mee hij regelmatig in een deuk ligt, live in de uitzending…

Nieuwlezer Harry van der Heijden en Sidekick Juri in de Radio Veronica studio

Harry in zijn nieuwshokje waar hij live het nieuws op Skyradio voorleest

Ik krijg een rondleiding door de studio en zie hoe volledig geautomatiseerd Skyradio uitzend, alleen Harry leest live het nieuws voor de rest wordt door een technicus in de gaten gehouden. Als je Somertijd beluistert tussen 1600 en 1900 uur kun je niet anders vaststellen dat ze prettig gestoord zijn bij Somertijd… nou, dat klopt, zelfs als de microfoon dicht staat is het nog steeds een maffe, dolle boel in de studio. Rob, Sven, Juri en Harry, heel erg bedankt dat ik een kijkje heb mogen nemen bij jullie. Het was een TOP middag

Aan het einde van de show de megafoons door de tune van Hawaii-five-O ... Puinhoop!! 🙂 - Naast Rob zie je nog net Sidekick DJ Sven

Na het bezoek aan Radio Veronica snel doorgereden naar La Foot – De hardloopspecialist in Hilversum. Bij Herman kom ik minstens 1 x per half jaar voor nieuwe hardloopschoenen. Mijn vertrouwde Asics Nimbus’jes waren hard aan vervanging toe en Herman had deze Flashing Orange Nimbus 12 voor mij klaar staan. Herman controleerde even mijn zooltjes en liet mij een aantal veranderingen zien die bij La Foot zijn doorgevoerd. Zo worden inmiddels de steunzolen in een technische werkplaats binnen La Foot vervaardigd, dit wordt gedaan aan de hand van de nieuwste technieken. Meer hierover kun je lezen op de nieuwe website: Lafoot Technics. Even een stukje vanaf de nieuwe site:

Lafoot Technics, uw adres voor lekker lopen!

Lafoot Technics is een innovatief orthopedisch schoentechnisch bedrijf gevestigd in Hilversum met nevenlocaties in Utrecht en Almere. Lafoot Technics verzorgt voor de bedrijven binnen het Lafoot netwerk en voor het Lafoot Looplab de schoentechnische producten.

Consumenten kunnen via de Lafoot Shop, het Lafoot Looplab of een van bedrijven binnen het Lafoot netwerk terecht voor een schoentechnisch product. Basis voor de productie is het geavanceerde Technics CADCAM steunzolen productiesysteem. Lafoot Technics ontwerpt en vervaardigd naar maat de inlays die volledig zijn afgestemd op het voettype, schoen, activiteit en mogelijke fysieke klachten. Kwaliteit, innovatie en vakmanschap staan hierbij centraal.

Voor bedrijven biedt Lafoot Technics de mogelijkheid om hun inlay productie uit te besteden maar toch zelf de controle te houden over het ontwerp. Met het unieke online CAD systeem is het mogelijk om zelf digitaal de inlay producten te ontwerpen op basis van de blauwdruk of andere (voet)scanapparatuur. De productie en modellering wordt verzorgd door Technics. Door de unieke combinatie van online beschikbare technologie en outsourcing krijgt u toegang tot CADCAM technologie zonder de hoge investeringen, jaarlijkse kosten en risico’s!

Mijn nieuwe hardloopvriendjes - Asics Nimbus 12 - Flashing Orange

Vrijdag zaten de RopaRun Tref en Co leden Rafael en ik, later ook bijgestaan door fietser Collin in de studio van Radio Lansingerland in Berkel en Rodenrijs. Hier werden een aantal interview afgenomen die tijden de RopaRun worden uitgezonden. Radio Lansingerland volgt maar liefst 5 Roparunteams uit die regio. Behalve de lijfliederen van de teams zal er ook regelmatig gebeld worden met de team om na te gaan hoe het met ze gaat, onderweg van Parijs naar Rotterdam. Je kunt de RopaRadio, zoals het programma van Radio Lansingerland heeft, live via de webstream op hun site volgen.

Loopcaptain Rafael - Nog zo'n radioheld 🙂

En dan het weekend… ook al weer vol leuke dingen:

Zaterdag vertrokken we met de hele RR familie richting Leidschendam. Vaste lezers van RR.nl weten dan al dat er een bezoekje volgt aan mijn loopmaatje Sylvia. Mijn nieuwe schoenen moesten natuurlijk wel een vuurdoop krijgen en wat is er dan leuker om dit samen te doen. Altijd als onze gezinnen bij elkaar komen, vaak voor een lekkere BBQ, gaan Sylvia en ik eerst een uur of 2 hardlopen om helemaal bij te kletsen zodat onze partners niet gestoord worden van en door onze hardloopverhalen. Deze keer had ik een route verzonnen en nam Sylvia mee naar plekjes in haar buurt waar ze nog nooit geweest was. De route hadden we in onze Garmin’s gezet en zo kon in onderweg Sylvia een navigatie cursus op de Forerunner 405 geven…. “zeg maar hoe we moeten lopen Syl, ik zeg niets… ” ze deed het helemaal goed

Zonnig duoloopje met Syl. Even fotomoment bij de Vliet

Nadat deze foto genomen was door een vriendelijke mevrouw (die wel even wat uitleg nodig had hoe en waar ik de foto wilde) gingen Syl en ik op pad richting kasteel Duivenvoorde. Een mooi, monumentaal bouwwerk tussen Leidschendam en Voorschoten. Terwijl wij het toegangspad opliepen werden we staande gehouden door de boswachter (in een auto). We mochten hier niet hardlopen want dit is privé terrein en we moeten een wandelkaart hebben. Op de vraag waar we die moesten halen zei hij: “bij het kasteel, aan het einde van dit pad, maar jullie komen niet om te wandelen maar om te rennen en dat mag niet”… pfff.. we liepen achter de auto aan van de boswachter en toen hij de bocht omsloeg zei we tegen elkaar dat we ons niet zomaar lieten wegjagen.. dus dat rondje kasteel.. hebben we gewoon gedaan… Een andere uitgang die we ‘moesten’ nemen volgens onze Garmins zat op slot.. maar ook kun je omheen … net als vele andere hekken onderweg. Een stuk van het fietspad langs het spoor van Voorschoten was in onderhoud… het was een loop met hindernissen maar wel weer een hele leuke. Na 23KM hardlopen konden we opgefrist en al, aanschuiven bij de BBQ. Het was een supergezellige dag ….

Kasteel Duivenvoorde

en o ja, die avond werd ik gebeld door Harmke, de Dubai Marathon Girl. Ze was voor een paar dagen in Nederland en België en wilde mij nog even zien voor een bijdrage aan de Roparun. Ze wil mij blijkbaar wel in dat papegaaien pak zien lopen. We moesten dus even een plek afspreken waar we elkaar zouden zien (ook als ik daar 4 uur voor in de auto moet zitten) maar de enige mogelijkheid was….

Zondag… We hadden thuis andere plannen maar voor Harmke zeggen we die graag af. Ik had namelijk ook nog een kado voor Harmke die ik al in februari naar Dubai had verzonden… in een hele grote doos… maar helaas werkte de post in de Emiraten niet helemaal mee en stond het pakket een paar weken geleden voor mijn deur in Alphen.. (return to sender) … Nu kon ik mooi het kado aan haar persoonlijk overhandigen.

Aan het begin van de avond zou ze, samen het Hassan (de manager van de Hadaybit Asalem Endurance Stables) richting Winterswijk rijden om daar met haar familie te gaan eten. Om even voor 19:00 uur zat ik met de RR’tjes te wachten op de komst van deze bijzondere hardloopster. Even wat heen en weer gebel via Dubai en daar kwam ze aan. Een bliksembezoek want haar zus bleek bij een andere restaurant te hebben besproken en wij konden het niet te laat maken want we moesten ook nog 2 uur terug rijden naar Alphen om de kids op tijd op bed te leggen. Het was weer heel leuk Hassan maar zeker weer Harmke te zien. Nu mocht ze dan eindelijk haar speciale finishfoto van de Dubai Marathon en de bijbehorende beker in ontvangst nemen. Ze straalde helemaal.. en terecht.. ze liep zo makkelijk in de Dubai Marathon! Een Topper! Vlak voordat we weer afscheid van elkaar moesten nemen deed ze een royale donatie voor RopaRun Team Tref en Co. Ik kom er nu zeker niet meer onderuit om in het papegaaien pak te lopen.. hihi.. het geeft niet, ik doe het graag.

Even een hele snelle meet en greet met Harmke.. superleuk!

Lieve Harmke, namens heel team Tref en Co bedankt! En dat papegaaienpak zal zeker aan gaan! Ik hoop je weer snel te zien… waar en wanneer en blij welke hardloopwedstrijd.. ik weet het nog niet maar Dubai krijgt zeker nog een vervolg!

En dit was mijn week… ik kan mij niet herinneren dat ik al eerder een week heb meegemaakt waarin er zoveel is gebeurd. De trainingen zijn er ook een beetje bij ingeschoten maar dat ga ik snel weer oppakken. Eerst ga ik maar eens beginnen met de komende week op tijd naar bed te gaan… mag ook wel eens weer…

>