Leiden marathon op TV / Weekendje Emmen

TV tip: morgenavond 21:05, Nederland 2 (NCRV): Grim


Grimbergen
Cees Grimbergen loop de 1/2 van Leiden, foto: RR

In GRIM RENT: waarom loopt half Nederland hard? Vorig jaar deden 1,3 miljoen mensen mee aan een hardloopevenement. En dan zijn er ook nog honderdduizenden Nederlanders die niet in clubverband ‘s avonds na het werk hun rondjes hollen. Wat bezielt al deze mensen?

Grimbergen zelf liep voor deze aflevering, na krap vijf weken trainen, de halve marathon van Leiden. Hij trainde onder anderen met de 63-jarige marathonloopster Corrie Bouwmeester (109 marathons) en sprak met Dirk van Weelden, schrijver van Looptijd en Tempo!, over de perfecte looppas en het verschijnsel ‘runner’s high’. In de Rotterdamse Vinex-wijk Nesselande bezocht Grimbergen een van de duizenden loopgroepen die ons land rijk is. In deze aflevering van GRIM ook taaislijmziekte-patiënt Maarten Koeman, die baat had bij het lopen van marathons.

Met een beetje geluk zie je nog wat bekenden in beeld… wellicht Lodewijk?


Verder: Dit weekend zit ik met mijn gezin in omgeving Emmen: Zaterdag gaan we het Dierenpark, met dank aan de mannen van de TU voor de kaartjes. Zondag rijden we naar Attractiepark Slagharen, wat een half uur rijden van Emmen ligt, met dank aan Miranda’s collega Mieke voor de kaartjes. Overnachten doen we in een leuk hotel in hartje Emmen.

Wellicht een blog-update vanuit Emmen, maar er komen zeker wat foto’s in mijn Flickr-album

>