Rustige herstelloop

Het was niet zo slim van mij om afgelopen vrijdag mijn duurloop te doen. Normaal gesproken hou ik twee dagen rust na zo’n grote afstand maar dat zou nu mijn schema helemaal in de war gooien.. ik wilde vanavond gewoon even lekker lopen.

Het werd een herstelloop, lekker relaxt lopen, hartslag onder de 151 en hobbelen maar. Voor degene die Alphen een beetje kennen: vanaf het Weteringpark over de dijk (Dijkslootpad) richting de ring van Alphen (Zegerbaan). Aan het einde van het Dijkslootpad over de Ridderbuurt (mooie huizen zo verstopt in de polder van Alphen) weer terug naar het nieuwe viaduct onder de N207 (de weg naar Leimuiden).

Bij het viaduct had ik er 30 minuten opzitten.. wat te doen? naar huis (5 min lopen) of toch nog een stuk er aan vastplakken? Tja.. 30 minuten vind ik niet echt een training.. dus rechtsaf langs de N207 en daarna de N446 op, de weg richting Woubrugge. De meeste stukken van deze loop zijn goed verlicht maar de N446 is erg donker; geen straatverlichting, hoge bomen die het schijnsel van de maan tegenhouden… best spooky dit stuk van zo’n 2 KM maar tegelijkertijd voel je je erg ontspannen.. je loopt in het bijna donker (soms in flauwe licht van passerende auto’s) door een soort van tunnel richting een verlichte opening…. het lijkt wel een Bijbels verhaal..

tja.. van wie zal ze dat hebben?

Vanavond 10,1 KM gelopen in 56:36 min met een gemiddelde hartslag van 147 bpm en een snelheid van 10,7 KM/uur, lekker rustig dus.

Dinsdag weer meer…

O ja, Attractiepark Slagharen is een aanrader! Ik had niet verwacht dat er voor mijn twee boefjes van 5 en bijna 4 zo veel te zien en te doen was. Het was de 4 uur reistijd meer dan waard.

P.s. Een normale foto maken van Michelle, hier onder de kabelbaan in het attractiepark, is bijna niet mogelijk.. van wie heeft ze dat toch?

>