Startnummer 3025 / Nog 24 uur!

Zaterdagochtend: 10:30 uur.
De Amsterdam Marathon Countdown op mijn blog stond net op:


nog 24 uur!
Nog 24 uur….

Ik heb even mijn bericht van afgelopen maandag weer boven aangezet met de laatste update van de voorbereidingen:

Gisteren heerlijk rustig aan gedaan en de laatste dagen goed gegeten: pasta, pannenkoeken, boterhammen met honing en pindakaas, bananen maar ook liters water en sportdrank gedronken. Vandaag stond nog 20 minuten loslopen op het programma maar ik doe het niet… rust, rust, rust. De zenuwen beginnen te komen maar kan het nog aardig onder controle houden. Morgenochtend parkeer ik mijn auto bij het VUmc en zal op weg naar de sporthallen de laatste succeswensen via mijn telefoon ontvangen/lezen. Daarna richting startvak 3 waar mijn 4e marathonavontuur begint……


start amsterdam
De start in het Olympisch Stadion

De conditie is prima! Mijn kapsel is gisteren op standje aerodynamisch gekortwiekt: 12mm en mijn gewicht is nog nooit zo goed geweest, 72,5KG. Kortom: de voorbereidingen zijn uitstekend. Ik ben er van overtuigd dat de marathon met goed gevolg wordt uitgelopen maar de zwakste schakel morgen is mijn rechterenkel. De grote vraag is of hij 42KM lang een tempo van 4:45 – 4:50 zal volhouden of dat ik gedurende de wedstrijd, noodgedwongen, gas terug zal moeten nemen.

Ik ga het allemaal zien… na afloop zal ik zsm mijn eindtijd via mijn telefoon op mijn blog zetten….. voor nu, even blogstilte. Dank voor al jullie steun, positieve commentaren die jullie via een reactie, email, hyvesbericht of sms achter hebben gelaten. Voor alle Amsterdam runners: Heel veel succes en voor mijn steun langs de kant: super dat jullie er zijn!!

TOT MORGEN!!
————-
Bericht van maandag 13 oktober 2008

Amsterdam! Zondag mag ik eindelijk weer een marathon lopen. Utrecht 2008 heb ik moeten overslaan vanwege een heftige enkelblessure. Rotterdam 2007 was een drama door de enorme hitte (4:28) en Berlijn 2008 werd 3:44:59 met twee vingers in mijn neus.

Nu, een jaar later, wordt het tijd voor actie, echt actie! Miranda zit altijd te zeuren dat ik lachend en zwaaiend over de finish kom. “Je kunt veel dieper!” is dan steevast haar antwoord. In Amsterdam gaan alle remmen los! Er moet nu een toptijd uitkomen!


3025 in Amsterdam
Startnummer en eindtijd in Amsterdam?

Mijn startnummer 3025 heb ik volgens mij gekregen met een reden: 3025 kun je heel makkelijk zien als 3:25… en dat wordt mijn doel! Een eindtijd van 3:25

Sinds Rotterdam 2007 aas ik al op een tijd minder dan 3:30… zondag moet dat gaan gebeuren! Ik ben mij erg van bewust dat dit best heftig gaat worden maar ik ga er voor! Stiekem hoop ik op een iets snellere tijd dan die van de parcoursrecordhoudster van de Haarlemmermeer- marathon: hardloopkanjer Claudia. Zij liep 7 september jl een toptijd van 3:25:50… voor eigen publiek.. dat wel… Eens kijken of het met de paar fans langs de kant in A’dam mij ook gaat lukken!

!++9++!

Doe mee met de poll en als je een exacte eindtijd achterlaat als reactie doe je mee aan de prijsvraag. Wie het dichtst bij mijn eindtijd zit krijgt iets lekkers!

>