Open huis tijdens de 20 van Alphen

Op 11 maart zal in “mijn” stad weer het jaarlijkse “hardloopfeest” plaatsvinden.


20 van Alphen

Een stukje geschiedenis
In 1953 werd de eerste ‘echte’ 20 van Alphen georganiseerd. Pas sinds 1975 is het een jaarlijkse wedstrijd geworden, die plaats vond op de tweede zaterdag in maart, met de start en finish op de Sportlaan.

Sinds 1987 heeft de 20 van Alphen de status van internationale wegwedstrijd. In dat jaar vond de start plaats op de Oranje Nassausingel, de finish was nog wel op de Sportlaan. Sinds 1991 maakt de 20 van Alphen deel uit van de Run Classics, een serie van nationale wegwedstrijden in Nederland. Ook verplaatste het start-finish-gebied zich naar de Burg. Bruins Slotsingel.

Na vele jaren op zaterdag te zijn georganiseerd is de loop in 2000 naar de zondag verplaatst. Sinds 2001 is het start-finish-gebied op de Prins Bernhardlaan, een ruime locatie vlakbij het centrum van Alphen aan den Rijn. In 2006 is start-finishgebied verhuisd naar het Stadhuisplein, pal voor het nieuwe stadhuis en werd het evenement omgedoopt in ‘AD 20 van Alphen’.

Open huis

Deze 34e 20 van Alphen wordt een bijzondere… niet alleen zal ik starten met het eerste nummer in de prestatieloop (5000) maar na afloop is huize Meijer geopend voor alle webloggers en niet-bloggende vrienden van uw webmaster:

Miranda kwam vanavond met het idee om jullie allemaal in ons huisje te verwelkomen. Blijkbaar heeft ze zo iets van “Ronald krijg ik niet meer van die loop- en blogverslaving af dus waarom zou ik de lopers in het centrum achterlaten als ik hen ook thuis kan ontvangen”… if you can’t beat them join them..

Goed plan natuurlijk. Voor hen die hier even willen douchen.. geen probleem. Voor zover ik heb kunnen zien hebben zich ingeschreven: Linda, Petra, Michelle, Wilbert, Richard vd K, Richard L, Jimi, Bjorn,
M@urice, Gert , Rinus en NYCM maatje John. Waarschijnlijk zal ook Leo van de partij zijn.

Ben ik nog iemand vergeten??

T/m 25 februari kun je je nog on-line inschrijven daarna kun je je op de dag zelf nog tot een half uur voor de wedstrijd aanmelden.

Laat mij even weten of je, na afloop van de wedstrijd, bij ons thuis een hapje en een (sport)drankje komt doen… dit ivm de planning.


Kaart van Alphen
Klik <%popup(20070223-kaartAgroot.jpg|526|764|hier)%> voor een vergroting

Eh… ik woon niet echt in de buurt van de start.. ongeveer 3 kilometer daar vandaan maar ik kan zeker, indien nodig, 4 lopers meenemen in de auto.

Graag tot ziens in Alphen aan den Rijn!!

>