Intervaltraining + hitte = heftig

Vanavond stond een pittige interval op het programma: in de rustige 60 minuten Z1-2 loop moest ik 4 x 5 minuten in Z3-4 (hartslag 163-173) met daartussen in 3 minuten rustig dribbelen. Gezien de temperatuur heb ik gewacht tot 21:15 en daarna met 2 flesjes sportdrank op pad.

Mijn moeder heeft overigens mijn drankgordel voorzien van een extra vakje. Tijdens de lange duurlopen vind ik het een veilig idee als ik mijn mobieltje bij mij heb… stel je voor, je kunt door wat voor reden dan ook niet meer verder lopen en je zit in één of ander weiland (in de bosjes?).. dan is het fijn als je even iemand kunt bellen… maar tijdens de lange loopjes wil ik ook wel mijn kleine fotocamera’tje mee alleen dat pas niet allemaal in dat kleine voorvakje… vandaar een extra telefoonvakje op mijn gordel.


Aanpassing aan drinkgordel
Ontdekt het extra vakje

De eerste 10 minuten van mijn loop had ik echt zoiets van “wat doe ik?” veel te heet, het was nog steeds 29 graden, mijn hartslag ging van 56 naar 220 en van 140 naar 180… of was mijn Polar gewoon de weg kwijt…laten we het maar op het laatste houden. Dan maar op gevoel.. 15 minuten inlopen daarna de Z3-4 stukjes. Ik probeerde de snelle intervallen zo rond de 4 min/km te blijven, dus 15 km/u en dat ging best goed. Na de 3e en 4e interval heb ik van de 3 minuten dribbelpauze de helft gelopen.. we moeten natuurlijk niet gaan overdrijven met deze hitte… na de 4 intervallen de laatste 15 minuten weer rustig uitgelopen.

Al met al een heftig loopje. De intervallen zijn tussen de 14 en 15 KM/u gelopen.. exacte cijfers van deze avond heb ik niet.. ik denk dat mijn Polar ook last had van de warmte…

o ja, ik had mijn fotocamera mee maar helaas, deze keer niets gezien van het fotograferen waard was… volgende keer weer!

>