Weekendloopjes

Door het wegvallen van de training van dinsdag (rit terug naar Nederland) is het week totaal op 48KM blijven hangen. Op zich niet zo erg voor een keertje maar er moeten nog wel de nodig kilometers gemaakt worden. Het startschot van de marathon van Amsterdam is over 54 dagen.

Zaterdag was een wat snellere loop, in Z2. (143-153). Na 1:04 uur lopen was ik 12,49KM verder en 1041kcal lichter. Het gemiddelde tempo lag op 5:08min/km en de hartslag van 144bpm (72HR).


zondagloop
De route van zondag

Zondag was het weer tijd voor een lekkere duurloop van 2 uur. Na 15 minuten kreeg ik een flinke regenbui over mij heen en overwoog even om om te keren om een regenjack op te halen maar naar 5 minuten was de regen weer net zo snel verdwenen als hij gekomen was. Dat het alweer vroeg donker wordt was gisteravond goed te merken. Door het ontbreken van de maan moet ik op de smalle paden door de weilanden goed opletten niet van de weg te raken. Na 2:06 uur was ik weer thuis en had 21.42KM erop zitten. De loop ging goed, nog wel wat last van mijn rechterenkel (but hé, what else is new?)… nee, links heb ik geen last meer. 1774kcal en een gemiddeld tempo van 5:58min/km. Met de gemiddelde hartslag ben ik erg tevreden, 133bpm.

Heb jij ook zo genoten van de marathon van Beijing? Onvoorstelbaar dat Samuel Wanjiru in dezelfde tijd als mijn duurloopje de dubbele afstand aflegt! Geweldig hoe de mannen daar, Kamiel inclusief, de hitte en luchtvochtigheid van de Chinese hoofdstad trotseren en toptijden neerzetten!


Wanjiru
Samuel Wanjiru

>