Vroege vogel
20090823-born-na-duurloop.jpg

Na de schitterende ballonvaart van vrijdag was het zaterdag tijd om de verloren vrijdagavondtraining in te halen. Op het programma een duurloop van 2 uur in zone 1 (125-135bpm). De duurloop startte ik om 15:30 uur en het was nog steeds erg warm. Niet echt de ideale omstandigheden om je hartslag op een lage stand te houden… maar als coach Rob Veer het wil… niet letten op het tempo maar puur hartslag in de gaten houden.

Uiteindelijk kon ik 21,3KM noteren in 2:06 uur, tempo 5:56min/km en hartslag 136bpm. Geen supersnelle loop maar ben tevreden. Na afloop nog even een halve liter BORN Recovery naar binnengewerkt en ik kon er weer tegen aan.

Zondag heb ik iets nieuws uitgeprobeerd… ja, ik moest even mijn SportTracks programma er op naslaan (geweldig hoe je kunt zoeken hierin: Selecteer scherm/Activiteiten rapportage: zoeken op tijdsdeel van de dag en dag van de week) maar nog nooit eerder ben ik zo vroeg op een zondag gaan lopen. Om 06:45 werd Wouter wakker en ik was zelf ook al van plan om vroeg op te staan. Dus samen naar beneden. Wouter wat te eten en te drinken gegeven en die ging lekker kleuren. Ik werkte een halve liter drinkontbijt naar binnen en om 07:18 uur begon ik aan mijn zondagtraining.


20090823-zoekeninsporrtracks.jpg
Je kunt op alle mogelijke en meerdere manier zoeken in SportTracks

Het ging mij goed af. Blijkbaar werkt de instelling: “Het leven begint bij 40, geen tijd te verliezen”. Leuk om te zien hoe Alphen aan den Rijn ontwaakt. Slechts hier en daar een wandelaar met zijn/haar hond en later zag ik wat racefietsers. Langs het strandje van de Zegerplas nam ik 2 x het beachvolleyball strandje mee in de training en werkte zo mijn training van 2 x (30min Z1-2 + 15min Z2-3) af. 1:32 uur en 17,8KM later kwam ik weer thuis. Gemiddeld tempo 5:15min/km en 908Kcal lichter.

Inmiddels was iedereen wakker en kon ik na het douchen lekker ontbijten. Verder een relaxte zondag gehad. Heerlijk in de zon gelegen, zowel in het openlucht zwembad en de tuin. Alleen een beetje jammer dat een wesp mij in mijn hand heeft gestoken.. Damn.. dat doet echt pijn… maar gelukkig geen last verder.


20090823-zondag230809.jpg
De route van zondag in SportTracks, laatste versie 2.1.3478

Het is ook mogelijk om de data van de Forerunner 310XT ook in het mooie programma SportTracks te laden. Ik zal je deze week uitleggen hoe dat gaat.

Volgende training: Dinsdagochtend in Hoofddorp… even wat voorbereidend werk…. dinsdag meer daarover op dit blog!

>