Vakantietip 2: POI in je Forerunner

Na vakantietip 1: Nooit meer verdwalen met je Garmin Forerunner, vanavond tip 2:

POI in je Garmin Forerunner:… wacht even.. POI?? Wat is POI? Nee, geen Pre Oriënterende Injectie, ook niet een Persistente Opspeelde Irritatie… maar een Point of Interest ofwel een interessant plekje.

Stel, je bent lekker aan het lopen, fietsen of weet ik veel wat met je Garmin om en je ziet een leuk plekje, huisje, plaatsje, eet/drink-tentje of een niet bewegend meisje cq jongen die je later nog wel een keer wilt terugvinden.. hoe doe je dat? Eenvoudig… markeer die plek in je Garmin Forerunner om er zo, op een later tijdstip, naar terug te lopen.


Navigatie menu
Dit alles doe je in het navigatiemenu


Aangekomen op de plek die je wilt markeren ga je als volgt te werk:

Via de menuknop en het Navigatiemenu ga je naar de functie Mark Location en druk op de Enter toets


Mark
Bewaar de lokatie in je Garmin

Met de pijltjes toetsen loop je door naar het symboolvakje waar je, door op de Enter toets een passend icoontje aan de markering kunt toevoegen. In dit voorbeeld heb ik een waterkraantje gebruikt. Druk weer op de Enter toets en je kunt de naam aanpassen. Ook dit gaat eenvoudig met de pijltjestoetsen en de Enterknop. Je kunt maximaal 8 karakters (letters en cijfers) gebruiken). Nadat je de naam hebt ingevoerd kies je in de karakterlijst voor “Done”


Lokatie opslaan
Geef je POI een naam en een symbool

Als je klaar bent met het invoeren van die gegevens ga dan met je pijltjes toetsen naar het OK vakje (op de foto staat er Go To) en druk op Enter

Het terugvinden:

Ga via het Navigatiemenu naar de Find functie


Find
Via Find zoek je naar je POI’s

Je krijg nu de keuze om te kiezen uit al je gemarkeerde locaties (List All) of die op volgorde van afstand (Nearest). Kies maar wat je wilt


List all
Maak een keuze, alles of dichtbij

Kies nu de markering die je terug wilt vinden. Zoals je in dit voorbeeld ziet is een andere POI, “Watertrn” hemelsbreed 5,44KM van mijn huidige positie verwijderd in SW richting.


Watertoren

Druk 2 x op Enter


Richting
De richting vanaf je punt nu naar de POI

Je krijg nu een kaart te zien waar de POI is. Met de pijltjestoetsen “zoom” je in of uit. Door op de Mode knop te drukken selecteer je het kompas met daarop de juiste looprichting en de afstand naar het punt.

Kompas
De juiste looprichting en afstand…omwegen niet meegerekend

En nu.. hobbelen maar…. Fijne (loop)vakantie!

p.s.1: Om de navigatie naar de POI voortijdig te stoppen, klik in het Navigatiemenu op “Stop Go To

p.s.2: De webmaster van dit weblog kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het verdwalen van de Garmin gebruiker, het plotseling verplaatsen van eet/drink tentjes of het op eens weer bewegende meisje/jongen.

>