Lopen door een zwart gat

Een late loop vanavond want ik wilde gewoon nog even een ontspannen loopje doen. Tamelijk onverwacht kreeg ik nog zeer belangrijke gasten op de JVC dealershow en ik had al redelijk snel in de gaten dat ik niet echt op tijd thuis zou zijn.

Uiteindelijk vertrok ik om 21:45 vanaf de zaak richting huis… het was erg donker, niet alleen door de maanloze nacht maar door het uitvallen van alle straatverlichting vanaf Leiden tot en met Alphen aan den Rijn…


Donker onderweg
Onderweg van Leiden naar Alphen… in het donker

..en daar liep ik dan, om 22:15 door een donker Alphen. Had ik zondag al een “alleen op de Aarde gevoel”, vanavond was dat nog veel sterker. Met af en toe wat verlichting vanaf de huizen en flats manouvreerde ik mijn weg over de fietspaden. Gek genoeg deed de verlichting in de diverse fietstunneltjes het wel… met ogen bijna dichtgeknopen de tunneltjes door en daarna weer wennen aan het donkere pad. Na een kilometer of 4 liep ik echt moederziel alleen door de donkere polders van mijn home-town…. in het duister, helemaal aleen maar toch wel leuk op een vreemde manier.

Na 50 minuten op gevoel gelopen te hebben ging de straatverlichting weer aan en was het avontuur in het duister weer voorbij. Een lekker loopje zo na een drukke dag…. morgen en vrijdag zijn weer normale werkdagen.. volgende week nog drie dagen show en dat zit mij weet-ik-al-hoeveel-ik-er-al-heb-gedaan showtje op.

NYCM

Gisteren heb ik trouwens de medaille van de New York City 2005 weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Peter (hardloper en zakelijke relatie) heeft op 22 maart zijn medaille aan mij uitgeleend. Deze super- motivator heeft een half jaar in het zenuwcentrum van runningronald .nl gehangen en mij gesteund in moeilijke (blessure) tijden.

Ik heb Peter hartelijk bedankt voor zijn support met een paar mooie X-Socks Run Speed One en wat Power-Gels.

Nog 52 dagen en dan hoop ik mijn eigen New Yorkse eremetaal te hebben…

52

52: als eerste denk ik aan de B-52 Stratofortress maar misschien is het leuker om een meer vredelievend plaatje af te beelden..

daarom de B-52‘s:

>