Spontaan zwerfloopje en tempowerk

Ik heb mij voorgenomen om wat minder over mijn trainingen te schrijven. Denk niet dat er veel lezers zitten te wachten op hoe ik nu weer mijn rondje van mijn coach Rob Veer heb gelopen. Eigenlijk vind ik het ook wel lekker, iets minder bloggen, zo houd ik meer tijd over voor andere dingen. Vandaag toch een klein verhaaltje hoe mijn zaterdag en zondagtraining werden omgedraaid.

Voor zaterdag stond er een training van 1:15u op het programma met 30min in Z1 en 45min in Z2 waarin er 10 x 30 seconden behoorlijk snel moest worden gelopen. Zondag zou er een duurloop van 2 uur op het programma. (Loop)vriendin Sylvia, die inmiddels ook op twitter zit, meldde vrijdagmiddag dat ze zaterdag ging BBQ’en waarop Mrs. RR gelijk reageerde: “Hoe laat moeten we bij jullie zijn?”. De hint werd snel door Sylvia begrepen. Het leuke is dat we zo’n bezoekje altijd combineren met een duoloopje. Onze partners regelde alles voor de BBQ terwijl ik met Sylvia een duurloop van 2 uur kon gaan doen.

Altijd leuk lopen met haar, we kletsen de oren van elkaars kop af tot we bij een brug aankwamen bij de Vliet (Leidschendam) die ivm werkzaamheden open bleef staan. mmm, probleem. Hoe komen we nu aan de overkant van de Vliet? Ik zei tegen mijn maatje dat we bij één van onze eerste loopjes een brug in Voorschoten hadden gepakt en dan we dus daar wel heen konden lopen. Dus, 180 graden draaien en weer terug richting de N447. Probleem was nu dat we vanaf de andere kant kwamen maar met mijn richtingsgevoel was niet zo heel veel mis. In Voorschoten liepen we één keer mis en kwamen in een buurt met vele CD nummerborden. Best leuk wonen daar voor de dames en heren diplomaten. Uiteindelijk was de Vlietburg snel gevonden en konden we terug via de Vlietlanden en de Vogelplas terug naar Leidschendam.

Pittig! Tegenwind en een benauwde temperatuur van 28 graden maakte het lopen er niet fijner op. Eigenlijk wilde we, toen we bij de sluis in Leidschendam waren niet meer verder met hardlopen maar ja, toch maar doorgezet en na 18,6KM vonden we het wel genoeg. 1:45 uur gelopen met 5:37min/km en 141bpm gemiddeld. Niet heel verkeerde cijfertjes maar we waren bij dat we weer terug waren en na een verfrissende douche aankonden vallen op de BBQ-hapjes! Altijd leuk zo’n spontane zwerfloop!

Zwerfloopje Leidschendam - Voorschoten - Leidschendam

Vandaag is de intervaltraining gedaan. Ook deze ging best goed en ook mijn knie vond het gelukkig niet zo heel erg 😉
De 30seconden tempo’s (ong. 165 meter) gingen best lekker. Gemiddeld werden die gelopen op 3:06min/km (19,5km/u). Ik krijg nu toch steeds meer zin in een snelle 10KM bij de trio a.s. zondag in Aalsmeer. Morgenavond ga ik naar mijn club, AAV’36 waar buiten de baan wordt getraind en als het even kan probeer ik die ‘off track’ trainingen niet te missen! oh.. voor wie de cijfertjes van de training van vandaag wil zien, klik hier

>