Natte schoenen…

Deze keer geen duurloopje maar een redelijk pittige opbouwende loop:
30 min Z1, 20 min Z2, 10 min Z3 en 5 min Z2 in een hartslag van resp. 140, 152, 164 en weer 152.

Toen ik 20:30 van huis vertrok regende het zachtjes. Dun jackje aan en petje op. Gedurende de Z1 loop had ik het redelijk warm, dus verder met petje in de hand en mouwen van mijn jack opgestroopt. Na 20 minuten begon het een stuk harder te regenen maar veel last had ik er niet van.

Even droog voor de wissel

Mijn zooltjes moet ik volgens Rob meer opgevoel wisselen dus vanavond heb ik 45 minuten uitgeprobeerd. Dat kwam eigenlijk wel goed uit want het regende te hard om even lekker langs de kant van de weg te gaan zitten om zooltjes te verwisselen. Ik had zo berekend dat op mijn route door Woubrugge en Rijnsaterwoude ik zo rond die 45 minuten dit viaduct zou tegenkomen. Toen ik deze foto wilde schieten zag ik op het display van mijn Nokia “een bericht ontvangen”… hee, van wie? Petra sms’de mij dat ze een toptijd van 53:25 had gelopen tijdens de Marikenloop. Goed gedaan Peet! Even snel een berichtje terug, die koeien uit mijn schoenen gehaald en weer verder gelopen.

De 10 minuten in Z3 gingen voor mijn gevoel niet echt lekker… kon niet in het juiste ritme komen.. wellicht moesten mijn kuiten nog wennen aan de 45 minuten wissel…

data:
30 Z1: HF 141, 10,4 KM/u
20 Z2: HF 153, 11,4 KM/u
10 Z3: HF 167, 12,3 KM/u
11,9 KM, 960 Kcal

Nog even een tip: Na afloop waren mijn schoenen behoorlijk nat en hoe krijg je deze nu het beste snel droog? Het klinkt als een tip van Berendien uut Wisp maar het werkt echt. Stop je schoenen vol met oude kranten en de volgende ochtend zijn ze weer krukdroog!


En de groeten van Berendien
Droogtip voor je hardloopschoenen

P.s. weer nieuw in de hardlooplinklijst:

Davie schijft in zijn eerste bericht over het beginnen van een weblog: “Het ontbrak mij aan tijd en wilde het ook zo simpel mogelijk houden en aangezien ik al eerder een aantal websites heb gehad weet ik dat er wel erg veel tijd in gaat zitten. Na het lezen van een aantal zeer leuke weglogs (waaronder die van running ronald) begon het bij mij ook weer te kriebelen”

Nou Davie, dank je wel en welkom in de club van de hardlopende bloggers! Kijk eens op zijn weblog:
Hardloper Davie, één dag niet gelopen is een… rustdag!

>