Met recht een zwerfloop
Noodweer

Vanmiddag, waarschijnlijk net als bij vele van jullie, was het in Alphen a/d Rijn noodweer. Ik zag de bui al letterlijk hangen voor mijn duurloopje van 2 uur…
ook op de buienradar zag het er niet veel beter uit.

Het roodomstreepte regengebied zat om 19:30 om die plek. Mijn loop zou even na achten beginnen (Alphen a/d Rijn = rode puntje) en ik had voor de zekerheid maar een regenjack om mijn middel geslagen. Vooraf had ik mijn route bekeken op map24.nl en die zou zo’n 22KM zijn, eigenlijk iets te lang maar wel goed voor zo’n 2:15 uur.

de weg kwijt

Onderweg, toen ik Alphen had verlaten en door de polders van Koudekerk a/d Rijn liep bedacht ik mij mijn route om te gooien. De geplande route naar Leiderdorp en terug is een bekend traject en dus werd het tijd voor iets nieuws.
Koudekerk uit, de Oude Rijn over richting “mijn” dorpje Hazerswoude Rijndijk (waar ik 20 jaar heb gewoond), daarna richting Hazerswoude Dorp want aan het eind van dat dorp is er een weg terug naar Alphen aan den Rijn.. toch?

De juiste weg richting Alphen

De laatste keer dat ik op die bewuste weg (Voorweg) in Hazerswoude ben geweest is toch al zeker 18 jaar geleden. Daar aangekomen wezen alle borden richting Alphen in de richting waar ik net vandaan kwam maar ik was nog niet aan het einde van de Voorweg. .. het werd al donker en ik kreeg het inmiddels al wel een beetje benauwd.. klopte mijn herinnering nog wel? De wegwijzers die ik tegenkwam gaven alleen Boskoop aan. Nu kan ik ook terug via Boskoop naar Alphen maar dat zou minimaal 5KM meer zijn… Het einde van de Voorweg… Hé, de Loeteweg, dat klinkt heel vaag bekend maar waar is hier een ANWB bord? Tussen de bomen vond ik de verlossing: Alphen a/d Rijn: 6

Vol goede moed ging ik verder, inmiddels stond de stopwatch al op 1:17 uur. Ik had geen idee meer waar die Loeteweg in Alphen uit zou komen maar in de verte zag ik de Toren van Alphen (oude PTT toren en het hoogste gebouw in mijn hometown). Ik kwam echt in the middle of f%#$ing nowhere.. maar in de verte doemde de randweg van Alphen op en mijn looppad maakte een bocht richting het zuiden van Alphen… ahhhh.. nee, ik moet naar het noorden van Alphen.. waar kom ik in hemelsnaam uit? Na 1:52 uur was ik om bekend terrein. Hier liep ik vorige week ook naar toen had ik er pas een uur op zitten… Nu dan maar vanaf het zuiden (wijk Kerk & Zanen) de korte route naar huis genomen.

Na 2:22 uur ben ik gestopt en heb de laatste kilometer rustig aan teruggelopen. Deze loop was goed voor 22,5 KM met een gemiddelde snelheid van 9,5 KM/u. Mijn hartslag was ook in orde, 138 gemiddeld maar dat is gemeten vanaf 50 minuten. Daarvoor deed mijn hartslagmeting het weer eens een keer niet #@#@###!!! Nou ja, nu maar lekker slapen.. morgen weer an den Arbeit!

o ja, pas toen ik thuis weer achter mijn pc zat begon het te regenen… dank u, weergoden!

>