S-LSD…. wat zegt u ?

Vanavond was het tijd voor een S-LSD… nee, geen nieuwe trainingsmethode van Rob Veer, ook geen Super-Long Slow Distance maar een Study-Long Slow Distance, volgens de RunningRonald methode.

Een lange duurloop in een laag tempo met een studie opdracht. De eerste koersloop met de Garmin Forerunner 305. Ik heb de route van afgelopen donderdag genomen en daar voorafgaand aan de training wat koerspunten (waypoints) aangebracht.


Koers in Training Center
De koers van donderdag in de Garmin Training Center
met zes zelf-aangebrachte waypoints

Bij het starten van de training de koers uit het geheugen geladen en gekeken of ik de Garmin kon neppen door daarna ook nog een training te selecteren… gelukkig, de Garmin liet zich niet gek maken.. ik had tenslotte al voor een koersloop gekozen.
Bij gebruik van een koersloop krijg je de keuze uit vele schermen. Behalve je eigen 3 informatieschermen met de daarin door jouw gekozen velden (bv. hartslag, tijd, tempo, rondetijd, etc etc) kun je ook kiezen voor een scherm waarin wordt getoond hoever je van het volgende waypoint afbent, (met de naam van die waypoint), de tijd tot die waypoint en de tijd tot het einde van de koers. Verder kun je ook kiezen voor (natuurlijk) het Vitrual Partner scherm die aangeeft hoeveel je voor- of achterloopt t.o.v. de vorige keer dat je deze route liep.

Ook leuk, in de Virtual Partner stand kun je ook nog kiezen voor een hoogtekaart waarin jouw postitie en die van de vituele tegenstander wordt weergegeven met bolletjes. Daarbij zijn ook nog een aantal schermen in het navigatiemenu waarbij je kunt kiezen uit het kompas (de richting die je moet lopen naar de volgende waypoint) en de routekaart.


De koerskaart in de Garmin
De routekaart: je ziet lap 17 (de laatste rondetijd met nog
een stukje van de koers), mijn thuis-waypoint en de
start van de koers van het plaatje hierboven

De training van vanavond was eigenlijk een 1:45 uur duurloop in Z1 maar over mijn hartslag maakte in niet zo’n zorgen.. ik ging zo langzaam dat ik niet over de 140 BMP heen ging, daarbij is het pielen onderweg met de Forerunner 305 zó leuk dat je gewoon de tijd en afstand vergeet. Na ong 70 minuten liep ik bewust even van koers af maar mijn Garminvriendje piepte na een paar meter al van “OFF COURSE” ten teken dat ik op moest letten en terug moest gaan naar de vastgestelde route… tevreden zei hij daarna “COURSE FOUND”. Niet veel later was mijn virtuele partner aan het einde van de koers… met een paar piepjes die verdacht veel op Na-na-ná-ná-na, ofwel lekker púh leken kwam de melding “VIRTUAL PARTNER FINISHED”… joh, krijg de hik.. ben met een studie bezig ja!

Nadat ik eindelijk ook het einde van de koers had bereikt moest ik nog een minuut of 20 er aanvast plakken om aan de 1:45 uur te komen. Ik heb er maar een dwaaltochtje door Alphen van gemaakt waarbij er nog wat stukken tegen de wind in beuken voorbij kwamen en na 1:55 uur was ik weer thuis. Niet eens moe maar en ook nog een heel stuk Garminwijzer.

Data van de loop: 1:55 uur, 16,78 KM, 8,7 KM/u, hartslag gem. 136 bpm, 8 graden, wind 40 km/u, 1873 Kcal

p.s.: kan iemand mij vertellen waarom mijn Garmin en de training center 16:78 KM aangeven, terwijl Motion Based er 16:95 KM van maakt en SportTracks zegt dat ik 16:85 KM heb gelopen… dat moet toch allemaal gelijk zijn??

>