Weekendje Kempervennen inclusief bike/run-date

Veel tijd om andere dingen te doen dan bij te komen van de Roparun is er afgelopen week er eigenlijk niet van gekomen. Dinsdag heb ik de verloren uren slaap ingehaald en na 14 uur horizontaal vond ik het wel weer welletjes. Die avond ben ik begonnen met met verslag maar had te weinig tijd om het af te ronden. Woensdagavond laat was het Roparun 2010 verslag dan eindelijk af en is inmidddels al ruim 700 keer gelezen.

Donderdagavond heb ik bij Treffie Frank alvast een stukje video zitten kijken. Zijn vrouw en dochters keken vol verbazing in welk team hun lieftallig echtgenoot en vader terecht was gekomen. De beelden waren soms ronduit schokkend. Frank’s oudste dochter gaf bij het zien van de oranje veters in Frank’s schoenen dat wij ‘heel wat voor elkaar hebben gekregen bij hem’ … ze had toen nog niet de videobeelden gezien van deze brigadier in roze maillot en een afrokapsel… reanimatie was nog net niet nodig…

Nog geen kilometer gelopen sinds de roparun. Daar moest dit weekend maar even iets aan gedaan worden.. maar dan niet in Alphen a/d Rijn. Een paar maanden geleden hebben we een weekendje Centerparcs gewonnen bij een pot Nutella. Na twee keer CP Meerdal was de keuze nu gevallen op CP Kempervennen vlakbij Valkenswaard. Toen ik vrijdagmiddag thuis kwam vertrokken we direct richting het zuiden. CP was snel gevonden, prima huisje voor het weekend. We hebben veel van de tijd daar doorgebracht in het zwembad (Aqua Mundo) en vooral niet te veel gedaan 🙂

Wouter op de Kempervennen

Zaterdagmiddag was het tijd om weer even de beentjes te strekken onder begeleiding van een ‘local’

Bij de Kaaienloop in Oosterhout, 3 weken geleden vertelde ik Esther dat ik met mijn gezin binnenkort een weekendje op CenterParcs De Kempervennen zou doorbrengen en dan in haar trainingsgebied een rondje wilde gaan lopen. Nu kon ik natuurlijk weer de route in mijn Garmin Forerunner zetten maar het zou natuurlijk leuker zijn als ik een persoonlijke gids zou hebben die dag.

Esther gaf aan dat ze wel mee wilde lopen maar dat het dan misschien iets te rustig zou gaan en ze eigenlijk haar krachten wilde sparen voor de Vestingloop in Den Bosch op zondag. Op de vraag of ze dan op haar MTB mee wilde fietsen gaf ze gelukkig positief antwoord. Zaterdag even wat heen en weer ge-smst over de juiste tijd en zo hadden we om 16:00 uur een bike/run-date.

Bospaden is lekker fietsen, behalve als er een maffe blogger achter je aan rent...

Even voor vieren liep ik het terrein van de Kempervennen af en ik zag een bekende fietster aankomen, compleet met helm… zou ze nou echt denken dat ik zo hard zo gaan?? 🙂 Esther stelde voor om eerst het bos bij park te volgen en na een kilometer of 5 de weg over te steken richting de Malpie. Onderweg vertelde ik over het Roparun avontuur en gaf Esther prima de route aan. Het ging langs de vele vennen op de Malpie. Soms was het best pittig voor haar om de MTB paden te volgen, zeker als je zo’n gek bij je hebt die ook nog even af en toe zijn knie wil testen door het tempo omhoog te gooien. Esther vertelde onderweg van alles over deze mooie omgeving om door heen te lopen of te fietsen en voor we er erg in hadden waren we alweer 11KM verder en bij de N69 aangekomen. Esther vertelde dat als je echt lekker ijs wilde hebben je aan deze weg een ijsboederij kon vinden … (ik heb daar zondag, bij de terugweg, zeker nog even aan gedacht maar ijs met regen… nee, thanks). Bij de ingang van de Kempervennen nam ik afscheid van mijn gids van vandaag. Een leuke route van 13KM in 1:10 uur. Mijn knie voelde goed aan en dat was ook weer een hele geruststelling. Dank voor de gezelligheid Esther! Als ik weer eens in de buurt ben doen we het gewoon nog een keer!

Het was een leuk weekendje weg. Een mooi park in een mooie omgeving. Lekker uitgerust en ook nog een gezellig loopje. Zo zouden weekenden vaker moeten zijn.

Route langs KV en de Malpie

>