Gezellige duurloop

Zondag: Vaderdag. Uitslapen zat er niet in want we vertrokken om 10:00 uur richting Walibi Flevo. Het bezoek aan dit pretpark was korter dan gepland want ruim twee uur stapten we verregend weer in de auto. Een flink regenfront (wat alleen maar in die regio hing) verstoorde onze plannen… helaas, we halen het nog wel een keer in.

‘s avonds werd de teleurstelling weer goed gemaakt door een verrassend telefoontje. Pieter Jouke, de man van Pieter Jouke Rent vroeg of ik zin had in een gezamelijk loopje. PJ had al eerder aangegeven om samen te lopen. Ons niveau ligt vrijwel gelijk en we hebben genoeg raakvlakken om een duurloop gezellig te volbrengen. Zo gezegd, zo gedaan!

Op het programma stond een duurloop van 2,5 uur. Ik zou alvast om 20:45 uur starten en Pieter zou richting Alphen rijden. Na 40 minuten belde hij dat hij voor mijn deur stond en ik vroeg ‘m nog even 10 minuten te wachten wat de afstand was van mijn huidige positie tot die van hem en niet veel later liepen we samen door Alphen aan den Rijn.


PJ & RR
(Nachtlopers) PJ & RR bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn

Een rondje meer (Zegerplas), het ooievaarspaar, de golfbaan, de weilanden, kortom: het groene hart waar Alphen zo mooi in ligt, PJ heeft het allemaal gezien. Hij nodigde mij uit om binnenkort zijn woonplaats Delft al lopend te ontdekken en verder te kletsen over van alles en nog wat. Eén van de onderwerpen wordt binnenkort op dit blog behandeld. PJ bood voor de loop in Delft zelfs aan om wat Sushi te regelen… tja, zeg dan nog maar eens nee tegen zo’n uitnodiging!

Data van deze duurloop: 2,5 uur (waarvan 1:42 met PJ), 25,28KM, gemiddeld tempo: 5,56 min/km, hartslag 138bpm, 2085 Kcal. Hieronder de routeDe 2,5 uur loop ging zonder problemen en als je met iemand loopt vliegt werkelijk de tijd aan je voorbij. Dank voor de gezellige loop Pieter!

>