Waar nu weer heen…

Ken je dat gevoel? Je trekt de voordeur achter je dicht, staat klaar in je hardloopkleding en denkt: “waar moet ik nu weer na toe lopen”


20090610-welkerichting.jpg

Zo stond ik gisteravond voor mijn loop van 1:15 uur. Ik moest de hele loop in Z2 (138-148bpm) en had werkelijk geen route-inspiratie. In de afgelopen jaren heb ik elk pad, elke weg en elke dijk in Alphen aan den Rijn wel ‘belopen’. Ik moet nodig weer eens in een andere omgeving lopen zoals, hier, hier of hier.
Ik kijk nu al uit naar ons weekje vakantie in Collendoorn, Overijssel, eind juli. Heerlijk om weer eens nieuw terrein te ontdekken.

De loop heb ik nu maar weer richting Koudekerk en het dorp van mijn jeugd, Hazerswoude Rijndijk gedaan. Hier en daar een lusje om de juiste afstand vol te krijgen en zo na 1:20 uur weer thuis te komen. Data: 15,9KM, 5:04min/km, 1326Kcal en een gemiddelde hartslag van 147bpm. Prima lijkt mij zo.

In mijn schema van volgende week zag ik overigens dat mijn coach Rob Veer geen rekening had gehouden met de 12 uurs estafette.. Ik zal het wel vergeten zijn door te geven. De zaterdag en zondag waren ingevuld met een heftig programma. In een mailtje naar Rob vroeg ik hem of ik de zondag na de estafette vrij kon krijgen, hij antwoordde:

Dat is goed hoor, zondag vrij! Die 12-uurs loop …. Tja, daar mag je wel wat van herstellen! De loopjes voor juli/augustus zie ik wel verschijnen, en mooi werk met de Roparun, en tjonge, wat ben je sterk geworden (en dus goed belastbaar)! maar niet onkwetsbaar 🙂

wijze woorden van mijn guru…


20090610-route0906.jpg
Rondje Koudekerk-Hazerswoude-Alphen

>