De één na laatste
ogen in het donker

Vandaag en zaterdag… dan zitten de loopjes van dit jaar er weer op. Vanavond was het een ontspannen 60 minuten Z1-2 loopje (hartslag 137-147) door de donkere weilanden van Woubrugge en Rijnsaterwoude. Inmiddels raak ik al aardig gewend (kattenogen?) aan het lopen in de bijna-duisternis en het geef een apart gevoel in het flauwe licht van de maan te lopen… helemaal alleen over een B-weggetje met de lichten van Alphen a/d Rijn een kilometer of vijf verwijderd.

Voordat ik de donkere paden opging werd in nog begroet door een wandelend echtpaar waarvan de man de drie letters achter op mijn reflectiehesje hardop voorlas… JVC ?! .. wat zal hij gedacht hebben?? Het bekende Audio Videomerk of what the #@$ is JVC…. Joggers Vereniging Chaam? Jubeltenen Vrienden Cadans of toch weer die Japanse Vuil Containers?

Versnellingen van 100 meter in de Garmin

Na het uurtje lopen was het tijd voor 5 versnellingen van 100 meter. In die 100 meter wordt de snelheid in stappen van jogtempo naar sprint opgevoerd met daarna 100 meter herstellen… ook zo’n intervaltraining is in de Garmin uitstekend in te stellen, zie <%popup(20061228-training28dec06.jpg|658|508|hier)%> hoe… De 5 piepjes aan het einde van iedere interval maakt het zelf nog gemakkelijker om het sprintje op het juiste moment in te zetten… mooi spul, die Garmin

Data van de loop: 1:14 gelopen, 12,27KM, gem: 9,9KM/u, versnellingen met 15,4KM/u gemiddeld. 1329 Kcal, gemid. hartslag: 143

p.s. Er zijn nog géén inzending voor de mini-quiz van de week.. is ie nog echt zo moeilijk.. of wachten jullie op de vernieuwde quiz die zaterdag van start gaat?

>