Duurloopje met een luchtje

Loopcoach Rob heeft mijn wekelijkse duurloop verplaatst van de zondag naar de zaterdagavond. Op zich geen verkeerd plan. Zo kan ik de loop lekker laat houden, bij terugkomst nog even bloggen en de dag erna rustig aan doen (lees: uitslapen). Vanavond 21:15 van huis vertrokken voor 2 uur in Z1 (130-140 hartslagen/minuut).

De route was voor een stukje een zwerfloop. Tijdens een herstelfietstochtje zag een een leuke route door Ter Aar. Een onbekend stuk weg langs de Langeraarsche Plassen.


Het Landlustpad in Ter Aar
Ter Aar (Landlustpad) met uitzicht op de Langeraarsche Plassen

Op dit dijkje begonnen mijn darmen op te spelen. Een half uurtje hiervoor ontsnapte er al wat darmgassen maar nu moest ik toch echt even de bosjes in. Broek op de enkels en daar zit je dan, geen zakdoekjes of andere verschoning.. dan maar wat bladeren en gras… echt fijn is anders.

Uw webmaster by night

De loop ging daarna weer ontspannen verder richting Langeraar, Rijnsaterwoude en weer terug naar Alphen. Het laatste stuk richting mijn hometown gaat langs de N207 een belangrijke uitvalsweg van Alphen naar Amsterdam die nu voor groot onderhoud tot 28 augustus is afgesloten… en da’s best gek.. normaal een drukke weg, nu helemaal verlaten. Op de randweg passeerde mij alleen een politieauto en een Interliner.. de rest van de loop was ik alleen mijn cadans en de vogeltjes.. heerlijk.

In Alphen nog een kleine omtrekkende beweging gemaakt langs de onverlichte Heimans- wetering om de 2 uur vol te maken.. inmiddels was het al over 11 uur en liep ik in het donker weer naar huis. De Z1 loop ging lekker en al wat wat sneller dan vorige week:
Data: 2:01 uur, 17,9 KM, 8,9 KM/u, 134 BPM en 1457 Kcal

Volgende keer maar wat zakdoekjes mee…

p.s. Door de verschuiving van de duurloop, is de mini-quiz verplaatst naar de zondag.

>