Nog 6 dagen!

Het begint op te schieten.. nog minder dan één week en dan klinkt het startschot van de Amsterdam Marathon! Vandaag was de laatste tempotraining: 25 min in Z1, 20 min in Z2 en 15 min in Z3. Vooral de laatste 15 minuten waren spannend. Een tempo van rond de 4:45min/km in hartslagzone 3 (156-166bpm). De laatste week zeurt mijn rechterenkel. Mogelijk door mijn ‘vermaakte’ zooltjes. Vanavond ben ik met mijn oude zooltjes op pad gedaan en het voelde beter…

Ok, nog niet optimaal maar de komende week wordt het echt afbouwen en lekker koolhydraten stapelen. Mijn doel voor volgende week zondag ga ik morgen bekend maken… en het is een gewaagd plan. Vandaag heb ik wel mijn nieuwe loopagenda on line gezet. In de rechterbalk staan mijn komende loopjes met natuurlijk Linschoten, Schoorl, Alphen aan den Rijn en, in de herkansing, Utrecht.


Mosquito in Woubrugge
Bommen en granaten!

De loop van vanavond werd afgesloten door het dorpje ten noorden van Alphen aan den Rijn, Woubrugge. Inmiddels bekend in heel Nederland vanwege de berging van twee “500 ponders” afkomstig van een Havilland Mosquito. Deze bommenwerper/jachtvliegtuig uit WO-II ligt al decennia in de Woubrugse grond. Tussen een paar kassen en een parkeerterrein waar bijna nooit iemand staat maar aan de andere kant een redelijk grote woonwijk… Ontruimen was het credo! Toen ik zojuist door het dorp liep waren de hekken, en de bommen, alweer verwijderd en kunnen de Woubruggenaren weer rustig slapen.

data van de loop: 13,27KM, 1:10 uur, 5:19min/km, 1050Kcal, 147bpm. De Z3 interval ging in 160bpm, tempo 4:37

>