Duurloop Linschoten – Alphen aan den Rijn – 36KM

In de voorbereiding op de Marathon van Winterswijk op 21 september moeten er natuurlijk ook nog wat duurlopen gedaan worden. Vandaag ging de route vanaf Linschoten want hé, niets is leuker dan een duurloop van A naar B, nou ja, in dit geval van L naar A. Mijn lief bracht mij naar Linschoten waarvandaan de route voor 36KM zou gaan via de plaatsen: Linschoten, Oudewater, Snelrewaard, Hekendorp, Hogebrug, Oudeweg bij de Reeuwijkse plassen, Reeuwijk, Oud-Reeuwijk, Tempel, Boskoop en Alphen a/d Rijn. Het eerste stuk van de loop kende ik van de Linschotenloop, een mooi stuk langs het water. De route stond weer netjes in mijn Forerunner 310 maar wat hij niet aangeeft is of je aan de ‘bovenkant’ of ‘onderkant’ van het water moet gaan lopen. Wat nu als je de verkeerde weg neemt en jouw weg plotseling niet meer langs het water zou gaan lopen..

Toch maar even gevraagd aan de wandelaar die mij geruststelde en zei dat zowel de hoofdweg als de de ‘B-weg’ waar ik nu op liep tot aan Oudewater langs het water zou gaan. Een mooi stuk en als je kunt schaatsen zal dit in de winter ook erg mooi zijn.
Oudewater door richting Hekendorp. Een ongelooflijk mooi stuk langs de IJsseldijk waar oude boerderijen nog hun stroom krijgen via ouderwetse stroomkabels aan palen. Schitterend lopen langs alle appelbomen waar nogal wat huizen te koop staan. Ga maar eens kijken op Funda op de Hekendorpsebuurt.. onbetaalbaar.. dat wel.

Langs het water vanuit Linschoten naar Oudewater

Langs het water vanuit Linschoten naar Oudewater

Hekendorp uit richting Hogebrug en hier opnieuw een mooi stuk richting en door de Reeuwijkse plassen. Mooie huizen en dito auto’s. Ik durfde er geen foto van de maken, iets te veel inbreuk op de privacy maar ik heb nog nooit een nieuwe roze Jaquar en in dezelfde kleur een nieuwe roze Porsche op een erf zien staan 🙂 Het stuk door de Reeuwijkse plassen is een aanrader voor elke hardloper. Dit stuk kende ik al van mijn duurloop daar met Sylvia in 2011. Via Oud Reeuwijk weer verder richting het dorpje met de bijzondere naam Tempel. Ook dit was al bekend gebied maar een stukje verder op Tempel uit kwam ik weer op onbekend gebied richting Boskoop.
De Hekendorpsebuurt waar stroomkabels nog aan de palen hangen

De Hekendorpsebuurt waar stroomkabels nog aan de palen hangen

Mooi lopen over/door de Reeuwijkse plassen

Mooi lopen over/door de Reeuwijkse plassen

Vanaf hier was het navigeren geen probleem meer. Op ongeveer 6KM voor huis werd ik gebeld. Gelukkig had ik oortjes in, best bijzonder want ik loop eigenlijk altijd zonder maar nu testte ik een nieuwe hardloophoofdtelefoon van JVC (daarover later meer), en kon dus snel opnemen. De bezorgster van Hello Fresh die met een pakket ingrediënten voor gezond eten voor de deur stond. Ik vertelde dat ze 25 minuten te vroeg was, wat ze ook beaamde. Ze zou even langs twee andere adressen rijden en dan weer terugkomen. Ondertussen versnelde ik mijn pas om op tijd terug te zijn maar natuurlijk.. als je haast hebt gaat één van de vele bruggen hier in Alphen open. Zeker 15 zeilboten onder de ophaalbrug door. Snel een SMS’je naar de bezorgster dat ik tussen 15:08 en 15:10 uur voor mijn deur zou staan en inderdaad, om 15:09 kon in het pakket van haar aannemen 🙂

Je hebt altijd wel een brug tegen in Alphen aan den Rijn

Je hebt altijd wel een brug tegen in Alphen aan den Rijn

Een mooie duurloop waarvan 75% toch wel onbekend gebied was. Heerlijk genoten ondanks de harde wind het de regen zo af en toe! Binnenkort weer zo’n lekkere lange!
36,6KM – 3:24min – 5:34min/km gemiddeld, 139bmp>