Extra kilometers / Fittest (VO2max)
Woutertje met zijn fietsje

Vandaag heb ik met Wouter wat rondjes in het Weteringpark gelopen. Hij op de oude fiets van zijn grote zus, zonder zijwieltjes en ik ernaast (hard)lopend. Al eerder heeft hij een poging gedaan om op twee wielen te fietsen maar dat was toen geen succes.

Vandaag ging het veel beter. Al na een paar rondjes kon ik hem loslaten en ging hij er rap vandoor. Alleen het starten en stoppen gaat natuurlijk nog niet zonder hulp. Mijn Polartje heeft de extra kilometers voor mij opgemeten en Wouter heeft vandaag 2,5 KM door het park gefietst.. papa moest nog even doorlopen wat zijn top was 14,3 KM/u.

Michelle met haar fietsenrek

Hij heeft goed zijn best gedaan… binnenkort kan hij zijn fiets stallen in het fietsenrek van Michelle… Zij wisselde gisteren die lang los zittende voortand… helemaal trots kwam ze uit haar kamertje met de bebloede tand. Als je maar lang genoeg blijft wiebelen gaat hij er vanzelf wel uit 🙂 .. en die tweede voortand zit ook al behoorlijk los…

Vanavond ga ik nog even een stukje in Z1…vervolg: Nou ja, het is Z2 geworden. Ik heb het tempo daarstraks wat verhoogd en kwam uit op een HF van 152. Mijn korte rondje van 6,2 KM heb ik afgerond in 36:22 wat een gemiddelde snelheid van 10,3 KM/u oplevert.

Nog geen wereldtijden maar het herstel is er… ik heb ook het gevoel dat het langzaam aan weer wat beter gaat. Mijn rechterscheenbeen is nog steeds gevoelig maar dat is een kwestie van tijd.

Zojuist heb ik nog even een fittest met mijn Polar afgenomen. Mijn z.g. OwnIndex* was begin januari nog 54. Nu is deze gezakt naar 51.. begrijpelijk maar niet schokkend. In fitheidsklasse van mijn leeftijd zit nog steeds in de klasse “Zeer Goed”… en dat is toch weer fijn om te weten!

*De OwnIndex is een waarde die vergelijkbaar is met de maximale zuurstofopname (VO2max) en die vaak wordt gebruikt voor het bepalen van de aërobe conditie. De cardiovasculaire of aërobe conditie geeft aan hoe goed uw cardiovasculaire systeem werkt bij de zuurstoftoevoer en -opname in uw lichaam. Des te sterker en efficienter uw hart is, des te beter is de cardiovasculaire conditie. VO2max is een goede indicatie voor de prestatiemogelijkheden bij duursporten. (Polar S625x handleiding)

>