AAV36 Trainingsweekend 2012

Het is inmiddels een vaste gewoonte geworden: eind maart gaat de snelste RoadRunners groep van de Alphense Atletiek Verenining (AAV’36) op trainingskamp. Trainer Ruud en snelste RR1 dame Sandra zoeken dan een geschikte locatie waar we kunnen trainen, crosstrainen en ontspannen. Dit jaar is er gekozen voor het Stay OKay in Arnhem. Een prima onderkomen aan de rand van heide velden rond de Gelderlandse hoofdstad. Zaterdagochtend verzamelde zich veel van de RR1 lopers bij het vertrekpunt in Alphen. Ik sprong in de auto bij Henry en samen met Deborah en Marielle vertrokken we richting het oosten. RR1 John vertrok vanuit Utrecht te voet… jawel, onze bikkel deed zijn eigen training van 80KM richting het Stay Okay.

AAV'36 RoadRunners1 in Arnhem

Aangekomen in Arnhem moesten we eerst even wat energie opdoen met koffie en vlaai en daarna ging het hele spul naar buiten. Warm zat voor een korte tight maar blijkbaar was ik de enige die zo dacht 🙂 Ruud nam ons mee richting Park Sonsbeek en Zijpendaal waar we een training van 12KM kregen met snelheidvariaties en wat loopscholing. Met name het klimwerk vond ik pittig…. ben niets gewend hier in het platte Alphen aan den Rijn. Een mooi rondje door de natuur van Arnhem.. je zou er toch elke dag je rondjes mogen doen.. geweldig! .. maar ja.. mogelijk vinden de Arnhemmers het juist weer leuk om in mijn omgeving te lopen…

In de kleine maar verder prima kamers konden we even opfrissen en aan de lunch gaan. Keuze genoeg aan lekker brood en beleg, uiensoep (oepsss) en zelfs kroketten, lekker… vanmiddag stond er toch weer een flinke training op het programma. Nadat iedereen weer uitgerust was konden we ons opmaken voor een mooie duurloop training van 19 of 25KM. Rustig tempo van ongeveer 10KM/u. We vertrokken Arnhem uit richting de Koningsheide en Rozendaalse veld dicht bij het Nationale Park De Veluwezoom. Opnieuw een schitterend trainingsgebied. De weergoden waren ons ook gunstig gezind en na 2km vond ik het thermoshirt onder mijn clubshirt veel te warm… uit dus dat ding. Onderweg lekker bijkletsen met mijn clubmaatjes, erg leuk om te doen. Na een km of 12 zagen Henry en ik een soort uitzichtheuvel in Rozendaal en deze lang er wel heel verleidelijk bij. Een rond pad naar de top van de heuvel moesten we gewoon nemen… als we maar geen ruzie met Ruud zouden krijgen want de rest van de groep liep door.. snel om hoog en nog sneller terug. We moesten wel ff gas geven om weer bij de groep te komen.. mooie fartlek tussendoor zullen we dan maar zeggen toch?

Onderweg voor een lekkere duurloop

Het grootste gedeelte van de training ging over het parcours van de 3e Kerstdagloop. Leuk om deze nu eens in het voorjaar te doen. Na 18KM bogen de meeste af voor de 19KM training en liepen Arnold, Arthur, Cor, Henry, Kees en ik door voor de 25KM. Terwijl Ruud voor ons uitreed op zijn MTB zagen we nog meer mooie plekjes van Arnhem zoals kasteel Zijpendaal. Op 23KM zat er nog een flink klim in om Zijpendaal uit te komen… het gelletje wat ik vlak daarvoor had ik genomen kwam wel goed van pas. Daarna in flinke pas terug naar het Stay Okay en was de 2e training een feit. Weer even douchen en niet veel later arriveerde John en konden we aan tafel. Lekker aan het buffet met o.a. pasta, brocolli en ik noem het maar even een kipfiletprutje met ui (weer oepss). ‘s avonds ging nog even het licht een uurtje uit voor “Earth Hour” en dat is best lastig spelen dan… kaartspelletjes dus. Veel gelachen, sterkte verhalen en bankhangen… maar om 23:30 uur vond ik het wel best en ging terug naar de kamer waar iets later nog 6 andere AAV’ers bij kwamen liggen… gelijk slapen lukt niet.. ook niet als de sterke verhalen zich in kamer 203 voortzette inclusief de uitwerking van de uien.. een aantal trefwoorden van de avond wat verder geen uitleg kan en mag krijgen: AC/DC, deo, telefoongeluiden, eikelschein, Volendam, gasaanval enz.Zondagochtend, 08:30 uur, tijd voor ontbijt waarbij sommige AAV’ers een stuk rustiger waren dan de avond ervoor. Mogelijk was de inname van van vloeibare koolhydraten de avond ervoor iets te zwaar gevallen maar gelukkig was iedereen om 09:30 weer fit voor de uitleg van de MBT Clinic. Met helm en stoere MTB’s vertrokken we met 3 begeleiders richting de heide van Rozendaal. Daar konden/mochten we ons uitleven op de MTB. Een aantal RoadRunners zijn triatleet en/of regelmatige fietsers maar voor uw webmaster was dit toch wel heel hard doorwerken. Ben het klimmen al niet gewend, laat staan op een MTB. Lef heb ik wel, afdalingen in de ‘basispositie’ gaat lekker maar bergje op is pittig. Zo hier en daar deden de ‘waaghalzen’ wat stunts zoals het, voor je gevoel, stevige afdaling en wat springwerk.

Hardlopers op de fiets... dat gaat niet altijd goed 🙂

Terwijl ik met één van de instructeur even op adem kwam en hem vertelde dat ik makkelijker een marathon loop dan door de heuvel fiets op een MTB zag ik een boomstronk over het hoofd. Met nog een stuk koek in mijn mond viel ik met fiets en al om op mijn rechterknie.. oeff.. dat was niet fijn.. maar dat was nog niets met de salto van Alwin. Hij zag een flinke kuil niet op tijd en viel voorover op zijn schouder. Dat was erg schrikken voor hem maar ook voor de andere RoadRunners. Gelukkig ging later wel weer en kwamen we na 26KM MTB’en allemaal weer veilig aan bij het hostel. Het was inmiddels al redelijk laat geworden en er werd afgezien van de laatste training, een uitlooprondje van 6KM. Nog even een lekkere lunch (hee, alweer kroketten…) en daarna vertrokken we richting Alphen aan den Rijn.

Het was weer een zeer geslaagd trainingsweekend! Ruud en Sandra, heel erg bedankt voor de organisatie! Volgend jaar weer!! Ik kijk nu al uit naar de crosstraining van 2013.. gezien mijn onhandigheid misschien maar sumo worstelen met zo’n tuimelpak, lekker veilig 🙂
Een kleine impressie van het weekend vind je in het korte filmpje hieronder.

Al mijn foto’s vind je in mijn Flickr Album.
Zie hier de GarminData van de 1e training en de GarminData van de MTB Clinic>