Een iets andere RR

De Tweeps (mensen die op Twitter zitten, ookwel Twitteraars) zijn al bekend met deze foto. Vrijdag, op mijn laatste werkdag voor mijn vakantie vond ik het wel eens tijd om mijn burokastje uit te ruimen. Behalve heel veel oude JVC info vond ik mijn vakantiekaart van 1992 (met nog 7 dagen over), een foto van mij en collega C. waar ik destijds wel erg gek op ben geweest en een foto uit 1994.

Dat was de periode waarin ik toch wel erg genoot van het goede leven. Veel vette hap, want de snackbar zat bij ons oude huis om de hoek, chips, cola en weinig tot geen beweging. Dat resulteerde in een gewicht van 94KG. Dit is de foto die ik afgelopen vrijdag op Twitter heb gezet:


20090713-RR71-94.jpg
Ja, die rechter plofkophoofd ben ik ook

In 1999 was het tijd voor verandering. Stoppen met snoepen, geen vette zooi meer en een beetje bewegen. Dat scheelde al ruim 10KG maar de echte verandering kwam met het hardlopen. Met name de laatste 2 jaar ging het hard…soms krijg ik de opmerking dat ik te veel af val.. tja, dat komt vooral van de mensen die mij al heel lang kennen. Mijn gewicht is prima nu, tussen de 71 en 72KG. Tweep @klaploper noemde dit vrijdag al een goede promotie voor het hardlopen, Thanks klaploper, je hebt helemaal gelijk.. en het is nog leuk ook….

Ik hoef vast niet te vertellen dat ik beter in mijn vel zit dan 15 jaar geleden…

Kreeg via Twitter de vraag van @macmenco wat de trigger was om te hardlopen en hoe ik die dicipline opgebouwd/gemaakt om te blijven lopen: De trigger was om uit de steeds duurder wordende sportschool te stappen waar ik geen resultaat boekte. Een paar schoenen was genoeg om rondjes te lopen en zo ging ik trainen voor mijn eerste marathon (Rotterdam, die ik uiteindelijk niet liep vanwege overbelasting = verkeerd trainen) Daarna met coach Rob Veer begonnen en liep ik mijn eerste M in New York. En de discipline?? Die heb ik niet nodig.. ben gewoon verslaafd aan hardlopen 🙂

>