Alphen aan den Rijn volgens Pieter Jouke

PieterJouke – Foto: @PieterJouke: voor wie ‘m nog niet kent: Vader, hardlopen, komiek, mac, geek, tv, video, copywriter, schrijver.

Laatst schreef Pieter Jouke een column voor Omroep West over:

Alphen aan den Rijn

Pieter Jouke


Het doet mij meteen denken aan Running Ronald. Hij woont in Alphen, maar staat op Wikipedia niet tussen de bekende Alphenaren. Toch is hij wereldberoemd op internet. Nee, hij heeft nooit een faceplant gemaakt. Nee, hij is niet te vinden op Dumpert.nl. Het is niet die dikke gast die de Numa Numa-song zingt. Het is een hardloper. Een hardloper waar ik een respect voor heb dat groter is dan zijn longinhoud. En hij en ik hebben stiekem een wedstrijd. Tenminste, misschien heb ik wel alleen stiekem een wedstrijd met hem. Hij heeft namelijk nog nooit een marathon onder de drie uur gelopen. Zijn beste tijd is 3 uur en 33 seconden.

En mensen, dat is meer dan een behoorlijke tijd. Maar het is niet onder de drie uur. Ik heb ook nog nooit onder de drie uur gelopen. Maar mijn record is 3 uur en 840 seconden. Dus voorlopig ligt Running Ronald voor. En toch hoop ik eerder dan hij onder die drie uur te duiken. Maar ik weet dat ik die wedstrijd ga verliezen. Woon je in Alphen, dan ben je vast al een keer vriendelijk door hem omver gelopen, of dan heeft ie vast wel een keer bij je aangebeld of die even op je toilet mocht zitten. De beste man is een inspiratie voor mij. Hij heeft een discipline waar ik diep voor buig. Ik heb zelf ook wel discipline, maar alleen zolang ik het leuk vind, en dat is vaak ongeveer een week. Ik heb ooit een keer een loopje met hem gedaan in Alphen. Hij heeft me alle speciale plekken van het dorp en alles daarbuiten laten zien. Ik weet dus hoe mooi het is bij jullie. Hoeveel prachtige natuur jullie hebben. Hoe verrassend veelzijdig jullie cultuur is. En ondertussen liep ik 30 kilometer achter een godenlijf aan te hijgen. En dat hijgen kwam niet doordat ik opgewonden werd van zijn lijf. Maar doodgewoon doordat hij makkelijker liep dan ik.

Oké, laat ik eerlijk zijn. Ik wil die wedstrijd winnen en ik heb daarbij uw hulp nodig. Kijk eens op runningronald.nl Dan ziet u over wie ik het heb. Onthou dat gezicht. En mocht u ons ooit in een marathon samen op een finish af zien lopen, en de klok lijkt te gaan uitkomen op een tijd onder de drie uur. Geeft Ronald dan een duwtje. Niet hard, maar breng wel uit balans. Dan kan ik mijn wedstrijd tegen hem winnen. Voor de duidelijkheid nog even Ronald is waarschijnlijk ook te herkennen aan het feit dat hij ongeveer 100 meter voor mij loopt.

hihi, Thanks PJ! Heel veel succes met de New York Marathon !!

>