Laatste bericht vanuit Slovenië

De laatste dag in Catez ob Savi: 10 dagen hebben we kunnen genieten van het mooie weer (30 graden). Slechts 1 dag was zwaar te noemen met regen, onweer en rukwinden. We hebben het naar ons zin gehad maar verlangen nu ook wel weer lekker naar huis. Smoes, de poes, halen we woensdag weer op bij het poezenpension.

Morgenochtend (dinsdag) vertrekken we om 10:00 uur van de camping en zijn dan, als alles goed gaat, zo rond middernacht weer in good old Alphen aan den Rijn.

Afgelopen weekend heb ik de laatste rondjes in Slovenië gemaakt. Zondag een duurloopje van anderhalf uur (15km) door Brezice. Met mijn reflectievestje door de avond van Slovenië. De buurt begin ik inmiddels goed te kennen maar zo af en toe kwam ik wel op donkere wegen terecht… niet echt fijn maar ben gelukkig niet verdwaald.


laatste loop
De laatste loop door Brezice

Zaterdag werd ik door een motorrijder staande gehouden en vroeg in beleefd Sloveens de weg. “I’m sorry but I’m not from here. I can’t help you.” Zijn vriendin achterop lachte en de motorman ging op zoek naar een andere local. Blijkbaar zijn hier weinig buitenlandse lopers :). Zondagavond was nog even spannend. Op de dijk langs de camping reed een politie-auto mij voorbij en stopte 500 meter verderop. Omkeren en de andere kant oplopen zou als een verdachte handeling kunnen overkomen dus toch maar verder gelopen… toen ik de Policija voorbij liep startte hij zijn auto en kwam achter mij aan.


De weg die ik volgde had geen voetpad maar even verderop lag een gecombineerd voet/fietspad. Als keurige hardlopende burger ging ik daarop verder… of dat hetgeen was wat de Sloveense diender wilde zien weet ik niet maar hij reed mij rustig voorbij… geen risico’s nemen in het buitenland.

Na 5 kwartier was ik weer op de camping en heb het laatste stukje hier in de buurt gelopen. Daarmee sluit ik mijn loopjes in deze mooie, groene omgeving en tegelijk mijn blogposten vanuit het Slovenië af. Woensdag ga ik de nodige achterstand in het beantwoorden van mailtjes en reacties in halen.. ook zal ik een poging doen mijn RSS reader weer op 0 ongelezen berichten te krijgen… deze staat vast en zeker ver in de 200…

Allemaal nogmaals dank voor alle leuke reacties op mijn verjaardag en onze vakantie. Tot in Nederland!!

O ja, op veler verzoek de zwembadfoto’s… ja, ik heb echt wel gezwommen hier en zelfs een boek uitgelezen (en dat voor iemand die niet van lezen houdt). Het boek, “Mysteries rond Complotten” is een leuke bundeling van allerlei complot theorieën. Dit boek is echt iets voor Hardloper Hans.. ik zal ‘m naar jou opsturen Hans!


RR in het water
Je ziet, ik heb echt wel gezommen hier

Tot ziens
Nasvidenje Slovenija!!

>