X Socks Energizers

Nu het wat kouder wordt switchen de meeste hardloper over naar de lange tight. Voor veel lopers is 10 graden de grens tussen een korte of een lange broek maar ik houd 5 graden aan mits de gevoelstemperatuur lager ligt. Ik vind het wel lekker om als het wat frisser is mijn onderbenen warm te houden en gebruik dan de Energizers van X Socks.

RR loopt altijd op X Socks

Vorige week, toen ik op de training van AAV36 verscheen in mijn korte broek en lange kousen was ik de enige in het kort en kreeg nogal wat commentaar. Was dit niet te koud? Nee, zeker niet. Er stonden snelle intervallen op het programma dus dan is het juist lekker om niet al te warm aan te zijn gekleed.

De X Socks ken ik al heel lang, al mijn korte sokken zijn van dit merk en de Energizers had ik al in november 2006, lang voordat de meeste lopers dit soort kousen hadden ontdekt. De kousen zitten lekker, zakken niet af, ondanks dit geen op maat gemaakte compressiekousen zijn. De X Socks houden je onderbenen warm en zorgen voor een betere afvoer van de afvalstoffen in je spieren. De kous heeft lekkere teentop, hiel, achillispees en enkelbeschermende lagen. Veel minder last van blaarvorming, huidirritaties en/of schaafplekken en voor mijn gevoel voorkomt het ook spierkramp. Een stukje uit de tekst op de verpakking:

“Meer energie, beter uithoudingsvermogen: De geleidelijke compressie versnelt de bloedstroom terug naar het hart en vormt een tegenhanger voor de zwaartekracht. Dit verbetert de bloedcirculatie en de toevoer van voedingsstoffen weer. Het cardiovasculaire stelsel wordt verlicht en de hartslag vertraagt. Op die manier houdt de hardloper meer energie over. De geleidelijke compressie verbetert tevens het regeneratieproces en verkleint de kans op trombose.”

Als het echt te koud wordt dan gaan de X Socks uit een de lange tight aan behalve bij wedstrijden… dan heb ik nooit een lange tight aan en als het dan winterkoud is dan zijn de X Socks een uitkomst! X Socks heeft een uitgebreide keuze, kijk maar eens op www.x-socks.com

Genoeg keuze bij X Socks, niet alleen voor de hardloper

>