Camelbak… is dat wat?

Ruim twee jaar geleden verliet ik de sportschool en de ricochetbaan (een soort squash) om met hardlopen te beginnnen.

Meerdere redenen: Ik kon mijn eigen tijd indelen, zat niet vast aan het drie keer bezoeken van het sportcomplex om maar mijn abonnement eruit te halen maar vooral om de kosten te drukken. Hardlopen is goedkoop want: shirt, broek en schoenen… klaar… toch?

Ja… dat was twee jaar geleden. Inmiddels is het hardlopen, althans bij mij, ook een redelijk kostbare hobby geworden. Kleding, schoenen, accessoires, hardloopcomputer(s), wedstrijdkosten, etc, etc… is niet erg, want hé, een hobby kost nu eenmaal geld en daarbij…. ik ben een gadgetman… maar dat was wellicht al bekend, zeker nu na de diverse Garmin testen.

Camelbak

En ja, een nieuwe gadget heb ik op het oog maar deze keer heb ik wat ervaringen van gebruikers nodig.

Drinken, zeker op de lange duurlopen, is zeer noodzakelijk. De heupgordel met flesjes werkt op zich goed maar ik overweeg over te stappen naar de Camelbak. Ik denk niet persé aan het merk Camelbak maar wel aan een soortgelijk hydratatiesysteem. Ik weet dat Martine een Camelbak heeft in de militaire uitvoering maar onder de lezers van dit weblog zijn er vast wel een paar gebruikers van deze dorstlesser- systemen.

Een paar vragen aan de gebruikers van zo’n systeem:

1) Loop zo’n rugzak nou echt lekker, zeker als ie gevuld is met 1 of 2 liter drank?
2) word je niet gek van het klotsende water als ie half vol (Ok, half leeg dan) is?
3) Gaat het drinken gemakkelijk door zo’n tuutje?
4) Is het echt wel zo’n verbetering t.o.v. de drinkgordel?

Laat maar komen jullie adviezen : )

>