Nieuwe trainingszones
Onze jongens

De zondagloop is verschoven naar vanavond. Morgen wordt er immers weer gevoetbald en ondanks ik geen voetbalfan ben ga ik natuurlijk wel voor het Nederlands Elftal zitten, met Mega Wup en luchthoorn! Het zal rustig zijn op straat, men verwacht dat in Nederland 11,5 miljoen mensen naar de wedstrijd zullen kijken.

Het programma was een uur lopen op gevoel, nog als een herstelloopje van Leiden. Mijn loopcoach Rob heeft mij nieuwe trainingzones doorgemaild. Hij is bang dat anders de lange duurlopen te hard zullen gaan. Vanaf maandag zijn dit mijn zones (volgens de Zoladz methode):

Z1: was: 140, nu: 135
Z2: was: 152, nu: 148
Z3: was: 164: nu: 161

Z4 en Z4 zijn maar één hartslag verminderd, resp. 174 en 187 maar ik zal niet zo veel in deze snelle tempo’s trainen.

Het loopje van vanavond ben ik maar gelijk gestart in de nieuwe Z1 zone en opnieuw is het wennen om zo langzaam te gaan. Ook mijn koeprintzooltjes sputterde even tegen, na 12 minuten wilde ik eigenlijk al niet meer verder maar geleidelijk aan ging het steeds beter. De 60 minuten heb ik uiteindelijk zonder zoolwissel uitgelopen.

De loop ging heel ontspannen en niet al te snel. Mijn hartslag was gemiddeld 140, dus eigenlijk nog iets te hoog. De gelopen afstand was 9,5 KM en de snelheid was dus 9,5 KM/u. Goed voor 793 Kcal. Tijdens het lopen weer van alles gezien: lammetjes met hoge aaibaarheidsfaktor, mannen met verrekijkers (vogelspotters of gewoon gluurders?), mooie boerendochters, boerenknechten met foute Lonsdale sweaters, Koreanen aan de BBQ, leuke buurmeisjes… geweldig toch dat hardlopen?

>