Nieuw drinksysteem
RR op weg met nieuw drinksysteem

Ik zag ‘m liggen bij Perry Sport, twijfelde nog even maar omdat hij 10 euro goedkoper was dan bij Bakker Sport (de grote sportzaakketen in deze regio) vond ik ‘m wel een testje waard. Een drinkgordel met 500 cl fles en opbergvak. Close up? klik <%popup(20060702-drinkfles.jpg|400|218|hier)%>

Vanavond stond er een duurloopje van 1,5 uur op het programma in Z1. Loopcoach Rob heeft mijn trainingszones aangepast wat inhoudt dat ik nu nog langzamer moet lopen. Z1 moet ik doen in een hartslag van 135… en dat is laag voor mij.. zelfs tijdens mijn herstelloopjes in mijn blessureperiode zat ik al op 140. De route was weer landelijk, Alphen a/d Rijn, Ter Aar, Langeraar, Woubrugge en weer terug naar Alphen en omdat het tempo schikbarend laag zo zijn durfde ik het wel aan de 90 minunten op mijn koeprintzooltjes te lopen.

Drankgordel om, gewacht tot 21:00 uur en lopen maar. Die gordel om is wennen, bijna een halve liter water klotst behoorlijk maar als je de band strak aantrekt gaat het wel. Tijdens het lopen concentreerde ik mij op mijn hartslag en het was met de warmte, het was nog 29 graden, best nog moeilijk om rond die 135 te blijven. Na 30 minuten had ik het juiste tempo te pakken en liep zonder problemen de 90 minuten uit.

Bij thuiskomst bleek mijn gemiddelde hartslag netjes op 137 te zijn geëindigd maar de snelheid was laag: 8,4 KM/u, totaal 12,8 KM en 1152 Kcal. Nou ja, die snelheid gaat vanzelf wel omhoog..

En de gordel? Ik weet het nog niet… de gordel met de 4 kleine flesjes vind ik handiger maar ik wil best nog wel eens de camelbag van Martine uitproberen.

>