TTSM live voor iedereen

Ok ok, vanavond weer een technisch verhaal.. dus voor alle digibeten.. niet lezen en tot morgen!

De site van Trip Tracker Sportsmate, ook wel bekend als TTSM is compleet vernieuwd. Voor wie het nog niet kent, TTSM is een zeer handige, gratis site waar naar je je bestanden van je GPS apparaat, dus ook die van je Forerunner 305, kunt uploaden. Zo kun je na afloop precies je route, hartslag en hoogte zien en deze aanvullen met allerlei leuke informatie, foto’s en andere data om deze dan te delen met de rest van de wereld.


TTSM

In de vernieuwde TTSM versie kun je behalve een Google map ook de Microsoft Virtual Earth map kiezen. Verder is het erg gemakkelijk om je trip “af te spelen”. Op dit moment werken de programmeurs van TTSM nog volop aan het uitbreiden van de mogelijkheden van TTSM. Eén van die mogelijkheden die sinds gisteren on line staat is: TTSM Live


TTSM live
Live Tracking

De vaste bezoeker van dit weblog is al bekend met TTSM live. Ik had de primeur tijdens de Marathon van Rotterdam maar inmiddels is de software al een stuk uitgebreider. Met de vernieuwde software kun je de hele trip op je telefoon instellen en tijdens je loop/rit/vlucht foto’s nemen en die gelijk uploaden naar TTSM.

De bedoeling is dat ik over twee weken, tijdens mijn 35KM zwerfloop, TTSM live zal inschakelen… daarover later meer.

Heb je een Nokia N95 of een andere smartphone voorzien van ingebouwde of externe GPS ontvanger, download dan hier de speciale software **


TTSM Live
TTSM Live op de Nokia N95

Nog een tip voor N95 gebruikers: De GPS ontvanger van de N95 is niet overdreven gevoelig. Dit kan stukken beter na de software-update van deze GSM. Maak wel eerst een backup van je gegevens via Nokia PC suite. De telefoon wordt namelijk helemaal opnieuw geïnstalleerd, alsof hij net uit de verpakking komt.

Na de update heeft de N95 een A-gps; een techniek waarbij met behulp van telefoonmasten de positie al ongeveer bekend is, waardoor de GPS-ontvanger zelfs binnen achter zonwerend glas binnen een paar seconden een fix heeft. Ik heb het vandaag getest en het is echt een hele verbetering!!

Lees meer hier: Nokia A-GPS + N95 persbericht

**Nadat de software op je N95 is geïnstalleerd dien je nog één instelling op je N95 te doen: Ga naar: Menu / Instrumenten / Toep.beh. en open TTSMLive. Selecteer bij “Toegangpunt” de juiste internetverbinding zoals bijvoorbeeld “T-Mobile Internet”. Vergeet dit niet anders zal TTSM Live je tijdens het gebruik continue om de juist verbinding vragen!


TTSM Live op N95
Selecteer het juiste internet toegangspunt

>