Groet uit Schoorl 2007 – Toch een PR!!

Historie is er geschreven vandaag! Nog nooit eerder zijn er zoveel hardlopende webloggers bij elkaar gekomen in het Noord-Hollandse Schoorl.


Alle Rode Veter Lopers
(Bijna) alle Rode Veters Lopers. Foto: Runninglady

Toen ik mij gereed maakte om met Richard te gaan ontbijten en mijn kleine kamertje uitstapte zei ik gedag tegen mijn buurtjes die ook net naar buiten stapte.. maar hé, dat zijn Ronnie & Janna. Met zijn viertjes hebben we ontbeten in de eetzaal en daarna, door de zeikregen, richting de sportzaal vertrokken.

Mijn kamp..
Het kamp… het leek wel een schoolreisje

In de sporthal was het een weerzien met veel, heel veel webloggers. Gezellig!! Na een groepsfoto was het tijd om naar het startvak te gaan. Samen met Koen en Wanno stond ik in het eerste standvak… daar ontmoette ik mijn loopcoach Rob en veel van de Runner’s World Dreamteamleden 2007 en ook nog Jacques van het team van 2006. Vlak voor de start nog even een foto en daarna Go Go Go!


klaar voor de start
Klaar voor de start.. allemaal in hesjes voor de Rode Veters


Het geplande tempo van 4:30 min/km was goed te doen. Koen liet ik maar lopen, die is veel te snel voor mij maar Wanno had een mooi gelijkmatig tempo en met hem heb ik heel wat kilometers samen gelopen. Twee kilometer na de start kwam Leo ons voorbij, die in de slipstream liep van een hele snel Haag Atletiek dame.

Wanno liep lekker door en samen gingen we de duinen in.. wow.. vlas plas, best pittig klim soms. Na 14KM verliet ik Wanno om iets meer tempo te maken en bij de 15KM drinkpost nam ik een bekertje AA… of het nu door de AA kwam (wat ik normaal niet onderweg drink) of door het parcours.. ik kreeg even een dip.. mijn borstband begon te irriteren en het tempo viel terug. Gelukkig kon in na een minuut of 3 weer bij iemand aanhaken. Bij 18KM keek ik achterom een daar liep Wanno, slechts 200 meter achter mij.. hij sloeg de andere kant op voor een extra rondje om 30KM vol te maken.

Eenmaal terug in Schoorl, nog 2 kilometer te gaan, keek ik op mijn Garmin…. een PR vandaag zat er eigenlijk niet meer in.. ik moest doorlopen.. versnellen, misschien kon ik toch nog een paar seconden onder de tijd van Leiden komen.. 1:34:47…
Aan het einde nog een sprintje maar helaas.. 11 seconden te kort zoals ik aan alle webloggers vertelde… 1:34:58…

Maar dan.. we maken even een sprongetje in de tijd, zondagavond, thuis op de bank dacht ik nog even na over mijn tijd in Leiden.. is dat wel 1:34:47 en niet 1:35:47?? De twijfel werd steeds groter.. ik sprong op, liep naar de finishfoto van Leiden en verdomt!! Ik heb vandaag een nieuw PR gelopen!!

Leiden was 1:35:47.. in Schoorl was ik ondanks het vals plat en het vreselijke weer toch sneller.

49 seconden van Leiden eraf!
De nieuwe halve marathontijd: 1:34:58


Results Schoorl
Klik <%popup(20070211-resultschoorl.jpg|471|356|hier)%> voor een groter plaatje

Ik ben uitermate tevreden…. jammer dat ik er pas thuis moest achterkomen dat ik zo goed gelopen heb…
en heb toch kans gezien om 2124 van de 2405 lopers achter mij te laten..

Terug naar Schoorl:
Na het opfrissen ben ik met Dutchrunner Koen op zoek gegaan naar een ‘schat’ in de duinen. Geocaching, schatzoeken maar dan anno nu. Na lang lopen waren we op de juiste coördinaten maar helaas hebben we de schat niet kunnen vinden. Lang zoeken zat er niet in want we wilden lekker gaan eten met de de andere bloggers. Bij de Klimduin was het een gezellig boel en daar konden we nog even met z’n allen nagenieten.


klimduin
De bekende klimduin van Schoorl

Ik heb genoten vandaag!! Tot 11 maart, bij de 20 van Alphen!!

Data van de loop: 21,095 KM, 1:34:58, 13,4 KM/u gemiddeld, max 17,9 KM/u, hartslag: 180 bpm gemiddeld, zie ook Motion Based

Meer foto’s in mijn fotoalbum

>