Weekendkilometers

Dit weekend is er weer hard gewerkt. Het begon met storm-herstelwerkzaamheden. Donderdagmiddag waren er twee dakpannen van mijn huis afgewaaid die (natuurlijk) onmogelijk met een normale trap bereikbaar zijn.

Ik stond voor de keuze om óf een klusbedrijf te bellen óf om zelf het dak op te gaan. Nu wil ik best het dak om maar niet zonder enige vorm van zekering maar ja.. ik heb geen bergbeklimtouwen of iets dergelijks in huis en na 6 telefoontjes om een dakhaas te vinden (die allemaal dagenlang volgeboekt waren) was het tijd voor een meer drastische oplossing.


RR in de hoogwerker
Tijd om een hoogwerker te huren


De kon ik nu makkelijk verwisselen en vastzetten met flinke spijkers. Wel vond ik het spannend, zeg maar eng in het begin, om met zo’n 8 meter lange achter Miranda’s auto’tje (mijn auto heeft geen trekhaak) te rijden.

Vandaag is er ook weer flink op de zolder geklust (parket leggen) en daar ben ik voorlopig nog wel even mee bezig.. en dan moest er natuurlijk ook nog gelopen worden. Na de korte, maar o zo gezellige training met Julie moesten er dit weekend wat extra kilometers gemaakt worden.

Zaterdag een uurtje op gevoel lopen maar niet te snel… op naar het meer voor een rondje zegerplas.
Het was een donkere avond en sommige stukken langs de Zegerplas waren niet echt goed te zien. Zeker toen ik besloot richting de atletiekvereninging te lopen… donker!! ik voelde losse takken tegen mijn benen aan.. even gas terug en rustig joggen tot er weer licht is.. Bij AAV ’36 stonden de hekken open (is dat normaal?) en ja… dan is de verleiding wel erg groot om even over de baan te lopen..


rondje AAV
Loop toch wel errrrgg lekker zo’n sintelbaan

Het rondje werd iets langer dan gepland maar al met al wel lekker gelopen.

Data van de loop: 12,67KM, 1:09 uur, 11km/u, 1614Kcal, gemid hartslag: 152

Vandaag (zondag) stond er een 2 uur loop op het programma in Z1 (130-140 hartslagen/minuut)
Op de buienradar was er geen neerslag van betekenis onderweg, ondanks de waarschuwing van weervrouw Helga van Leur dat er naar Zuid-Holland regen en hagel onderweg was. Ik wilde weer eens graag een lang rondje langs de Oude Rijn doen en vanuit Alphen a/d Rijn richting Leiden lopen en daar, bij de A4 de Rijn over te steken en zo weer terug te lopen naar Alphen.

Ik wist dat ik met 2 uur in Z1 die afstand niet zo gaan halen.. dus dan maar een wat langere warming up (12 min) en daarna hop langs de Rijn.. wind tegen… niet erg.. terug lekker wind mee. Na een uur lopen was ik bij de Heinekenbrouwerij.. ik moest aan Dirk denken die volgens mij de hop-lucht rond de brouwerij vast wel lekker zou vinden. Richard, die daar werkt zal die lucht vast niet meer (kunnen) ruiken..

Even wat versnellen om een beetje tijd te winnen op de weg richting de brug op de Oude Rijn.


de brug bij de A4
De voetgangersbrug langs de A4, over de Oude Rijn

Op de terugweg krijg ik toch nog heel kort wat regen en hagel over mij heen maar met de wind in de rug was dat geen probleem. Na ruim 2 uur lopen kreeg ik wel trek (ondanks de twee borden pasta van vanavond) en gelukkig was ik voorbereid door een energiereep mee te nemen. Na de 2 uur Z1 kwam er nog 22 minuten “uitlopen” bij en zo kwam ik na 2:34 uur lopen weer thuis…

Data van de loop: 23,3KM, 2:34 uur, 9,1 KM/u, 2538Kcal, gemid hartslag: 138

>