Nike Pegasus 25 jaar

Nike heeft een feestje! ‘s Werelds meest populaire hardloopschoen aller tijden bestaat 25 jaar. Om dat te vieren introduceert Nike dit najaar twee nieuwe modellen die geïnspireerd zijn op het originele model: De Air Pegasus 2008 en de Air Pegasus SE (Special Edition)


Air Pegasus 2008
Air Pegasus 2008

De Pegasus werd in 1982 geintroduceerd als een duurzame, comfortabele en betaalbare schoen voor “elk type loper”. Menig hardloper heeft al één of meedere Pegasusjes versleten, ook uw webmaster. Mijn eerste echte loopschoen was een Nike Pegasus die ik in 2005 zelf ontworpen had via NikeiD. Eind december 2006 kocht in mijn tweede paar Pegasus, in mooi rood wit design en in november 2007 kreeg ik de eerste Nike+ uitvoering van de Air Pegasus. Handig, want nu kun je je Nike+ sensor ook kwijt de ‘s werelds meest gedragen hardloopschoen.

Met de komst van de allernieuwste Pegasus kun je kiezen voor 4 heren en 4 dames modellen, normaal of als trailschoen. De Pegasus 25 is een rechtgeaarde opvolger van de vorige edities terwijl de Pegasus SE vooral een hommage is aan het oorspronkelijke ontwerp. Beide modellen hebben de bekende “wafelijzer” zool en zijn voorzien van de Natural Motion techniek die uitgaat van de natuurlijke bewegingen van het lichaam en de flexibele groeven in de zool laat de voet gemakkelijker bewegen.

Overigens, de nieuwe Nike modellen worden gemaakt volgens de principes van Nike’s Considered Index. Waar mogelijk is gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Restmateriaal is tot een minimum beperkt en wordt er gebruikt gemaakt van op water gebaseerde lijm.


Air Pegasus SE
De Nike Air Pegasus Special Edition

De Special Edition is een heerlijke schoen en zou ik eigenlijk de hele dag wel willen dragen maar ben bang dat de directie van JVC het niet wenselijk vindt dat ik Nike Pegasus onder mijn pak draag. Op vrijdag proberen we er altijd wel een casual kledingdag van te maken, dus….

>