Videoverslag Rotterdam Marathon 2008

Vandaag was het zover, de Marathon van Rotterdam!
10:45 vertrok ik van huis en ik de auto kon in, via Radio Rijnmond, de start van de marathon volgen… kippenvel!! Mijn gedachten gingen naar al die lopers die nu over de startmatten lopen.

Na wat omwegen door de afsluitingen kwam ik bij de Rusthoflaan uit en kon mijn auto nog geen 200 meter van het parcours parkeren. Ik schrok even toen ik al een hele sliert hardlopers voorbij zag gaan.. wat is dit? Is het marathonparcours omgelegd? Ben ik te laat?? nee, het waren de 10KM lopers.. oefff


Steunpunt
Het steunpunt, goed te herkennen

Snel het bord opgehangen ongeveer 500 meter voor het 30KM en tegenover het 39KM punt, een sanitaire stop gemaakt in een café en ik was klaar voor (video)actie.

De video spreek voor zich maar daaronder nog een kleine toevoeging.Als de video niet werkt kun je ‘m hier downloaden. (30MB)

Volgorde van verschijnen in de video:

Na de toppers kwam Ronnie (natuurlijk) als eerste voorbij, hij was zo geconcenteerd op zijn klokje aan het kijken dat hij mij (bijna) niet zag. Mark volgende niet lang daarna en ook Lodewijk had er een flink tempo in.

Hierna werden de groepen groter en groter.. in tegenstelling tot Utrecht was het bijna niet te doen op tijd de camera in te schakelen want herken maar eens iemand tussen al die lopers.

Bij de pacergroepen deed ik mijn camera aan en daartussen liep Koen, da’s mooi, vol op video! Erica is goed te herkennen in haar clubshirt en volgende daarna. Inmiddels was Aad bij mij komen staan en samen gingen we naar de overkant van de weg.

Pieter Jouke, die onder de naam Bas nogiets meeliep kwam als eerste herkenbare blogger, (leuk om hem nu in levende lijve te zien), gevolgd door RunningHans. Nog maar 15 van zijn 100e marathon, Mo zag ik net te laat en alleen zijn Corusshirt staat op de video. Gideon, waarmee ik op 30KM een stuk op liep (sorry, beelden zijn niet gelukt) kon ik nu wel goed vastleggen. Petra was van veraf te herkennen en stopte bij Aad en mij om op M@urice te wachten.

Met Petra is het altijd feest en dat is ook te zien aan de meeste lopers die voorbij ons punt kwamen. Ik liep nog even op met vriendin en Everest marathon finisher Esther die als haas fungeerde. Berlijn Finisher Olivier was de laatste bekende die ik op video heb vastgelegd.

De marathon van Rotterdam is een feest, ook langs de kant. De Boezemstraat is een mooie locatie en er werd lekkere muziek gedraaid. Helaas heb ik geen beelden van snelle Gakkie, Emile en M@urice, de high-five met Martyn en het meelopen met Broeder Richard. Björn stopte nog even voor een praatje en heeft de marathon rustig uitgelopen. Gudy, de vrouw van Running Hans heb nog wel twee keer kunnen groeten. Verder stopte even later oud-dreamteamlid Jacques, in zijn geweldige roze tutu, die ook nog uitgebreid is geïnterviewd door TV Rijnmond.


Rinus
en Wanno heb ik niet gezien… later bleek dat ze zijn uitgestapt.

Felicitaties aan alle toppers!!! Jullie zijn geweldig!

p.s. ik ben ook door anderen herkend.. best leuk zo’n blog… sorry aan wie ik ben vergeten te noemen…

>