Brooks Nightlife Run Leiden & Berenloop update

Nog even en dan vertrek RR plus aanhang richting Harlingen om daar de snelboot te nemen naar Terschelling. Morgen lekker een ontdek-je-eiland-dagje en zondag de marathon! Ik heb er onwijs veel zin in!! Maar voordat het zover is even een kort verhaaltje over de Brooks Nightlife Run van gisteravond.

In samenwerking met De hardloopwinkel in Leiden werd er gisteravond een leuke en ontspannen loopje georganiseerd waarbij je gratis de Brooks Nightlife producten kon testen. Bij binnenkomst in de hardloopwinkel was het al een gezellig samenzijn van ongeveer 30 hardlopers met opvallend veel vrouwen. (Het wordt steeds leuker dat hardlopen!) Marcel Versteeg van Brooks leende iedere loper een Brooks Nightlife outfit. Zelf koos ik voor het vest. Jasjes heb ik genoeg maar een vest is erg lekker om de komende tijd warm te blijven. Een jack met lange mouwen vind ik vaak weer té warm. Daarna verwelkomde Marcel Wieringa van de Hardloopwinkel iedereen en gaf Marcel Versteeg wat uitleg over de diverse Brooks producten.


20091106-marcel-RR.JPG
Marcel Wieringa (de Hardloopwinkel Leiden) en RR gereed voor een nightrun

Stan en Dave Klink van Bizz Sport namen de lopers daarna naar buiten voor een mooi rondje door Leiden. Een geweldig gezicht om iedereen in het geel door de binnenstad te zien hardlopen. Regelmatig toeterde auto’s naar ons (ja, we vielen wel op) en oudere dames bleven verstijft stilstaan totdat de lichtgevende gele zwerm voorbij was getrokken. Onderweg haakte ik aan bij Marcel Versteeg en ik bleek zowaar naast een Olympische speler (1992) te lopen. Marcel, Nederlands kampioen op de 5000 meter in 1990 vertelde over Brooks en over zijn tijd als topsporter (10km in 28:33 – oeffff!!) en voor we het doorhadden liepen we bij de intervaltraing samen voorop.


20091106-Leiden-by-night.JPG
Leiden by Night met Nightlife runners

De route ging verder langs het jaagpad van Leiden, een plek waar ik nog nooit eerder had gelopen en besloot even contact te maken met vier dames uit Voorschoten


Deze 4 dames, sporters bij sportschool Your Life, besloten een paar maanden geleden met z’n viertjes te gaan trainen voor een gezamelijke loop en raken nu langzaam maar zeker in de greep van het hardlopen. Altijd leuk om even kletsen met ‘lotgenoten’ want ja, voor je het weet bent je verslaafd aan het lopen en heb je regelmatige endorfine-shot nodig… en als de 20 van Alphen-ambassadeur probeerde in natuurlijk de dames over te halen om eens de 10KM in het mooie Alphen op 7 maart te gaan proberen. Tot dan dames?


20091106-RR-leiden.JPG
Weer een leuke FunRun

Na een ontspannen intervaltraining van 5,7KM waren we weer terug bij de hardloopwinkel. Niet een overdreven grote afstand maar wel een leuk rondje door onbekend gebied en een mooi afbouwloopje voor de Berenloop, zondag op Terschellling. In de winkel nog even nagekletst onder het genot van een drankje en hapje waarbij er, natuurlijk, veel Brooks producten verkocht worden. Ik heb het leenvestje dus ook maar gelijk ingeruild voor een nieuwe.


20091106-brooksrunnres.JPG
Brooks Nightlife Runners in Leiden – Foto’s: De Hardloopwinkel

Het was een gezellige loop! 12 november zal deze loop nog een keer georganiseerd worden door De hardloopwinkel in Den Haag (Schoolstraat 33)

—-
Nu wordt het even stil op dit blog. Natuurlijk kun je mij blijven volgen via mijn twitterpagina en zal ik dit weekend regelmatig wat leuke foto’s plaatsen in mijn Flickr-fotoalbum

www.flickr.com>