Andere data in je Forerunner bij baantraining

Vanavond een eenvoudige tip voor de Forerunner gebruikers.

Heb jij dat ook? Op de atletiekbaan wil je eigenlijk andere velden in je Garmin Forerunner zien? Hoeveel rondjes heb je gelopen, wat was mijn laatste rondetijd en mijn afstand in dit rondje? Dingen die je bij een wegtraining niet zo snel nodig hebt.

En dat handige piepje van de autolap op 1KM is op de baan eigenlijk helemaal niet fijn. Die moet op 400 meter of het liefst gewoon uit, je drukt zelf wel je rondjes (laptime) af.

Nu kun je natuurlijk voor elke baantraining je autolap uitzetten of aanpassen en je velden van je Forerunner zo instellen dat je ze kunt gebruiken én voor trainingen buiten én voor loopjes op de baan… maar kan dat nou niet handiger… jazeker!

Wijzig je sport door de MODE knop ingedrukt te houden

De Forerunner 305, 405 en 310 hebben de mogelijkheid om ‘van sport te wisselen’. Door de MODE knop ingedrukt te houden (305/310) wissel je eenvoudig. De 310 kent zelfs 3 fiets-instellingen… waarom weet ik niet.. handiger zou zijn 2 hardloop en 2 fiets instellingen .

Als je overschakelt naar fietsen (ik gebruik bike 3) kun je de autolap functie aanpassen (ik heb gekozen voor 400 meter) en de gegevensvelden invullen op de manier die voor de baantraining handig is. Zo heb je op baan altijd de juiste instellingen en datavelden.
Zonder moeite de juiste velden voor je baantraining

Als je na een dag (of twee) je wegtraining gaat doen simpelweg even omschakelen naar sport “hardlopen” en klaar. Let op! Als je je data van de baantraining nog niet hebt overgeseind naar je computer moet je wel eerst je baantraining afsluiten door je tijden te resetten (LAP knop 3 seconden ingedrukt houden) anders zal je trainingstijd blijven doorlopen (z.g. Multisport)

Verder nog een kleine opmerking over de Heart Recovery Rate die de 310XT gebruikers in beeld krijgen na een training. Dit is alleen maar een melding hoe fit je bent. De RHR is de hartslag waar je lichaam naar teruggaat na een training. Je gebruikt het om je ‘fitness level’ te evalueren na elke training. Simpel gezegd komt het er op neer dat hoe fitter je bent hoe sneller je hartslag daalt na de trainingsinspanning.

Veel Forerunnerfun!

>