IJzige clubkampioenschappen en correctiegetallen

Het is hartje winter maar de trainingen gaan gewoon door. Helaas is de loop van gisteren op onbekend terrein uitgesteld ivm de weeromstandigheden en heb ik maar een goed begaanbaar fietspad opgezocht voor een ontspannen herstelloopje van een uur. Vanavond is er getraind bij AAV’36. Twijfels of er op de baan gelopen kon worden werden snel weggenomen. De binnenbaan was redelijk sneeuwvrij en de witte vlokken die vanmiddag in Noord Holland uit de lucht zijn gevallen hebben Alphen a/d Rijn nooit bereikt.

Bij het inlopen langs de sportvelden viel het al gelijk op dat de paden behoorlijk ijzig zijn. Deze paden maken ook deel uit van het parcours waar de Zegerplasloop wordt gehouden. Twijfels bij de diverse clubleden waren snel gerezen. Is het wel verstandig om zaterdag een hele snelle 10KM te lopen? Tijdens de training (estafette-vormen) werd er ook al druk gesproken over eindtijden. Zelf twijfel ik ook of ik wel de Zegerplasloop moet gaan doen zaterdag of uitwijken naar bv de Kopjesloop in Delft. Clubgenoot Mark gaf al aan dat dat parcours mogelijk ook niet echt lekker te lopen is.Snelle cheetah’s van alle leeftijden, zaterdag bij de Zegerplasloop

Een ander punt van discussie was de leeftijdcorrectie die gehanteerd wordt tijdens de clubkampioenschappen, iets waar ik als AAV’36 newbie natuurlijk helemaal niet bij stil heb gestaan. Ik mag dan met mijn 40 jaar redelijk lopen maar in groep 1 zitten iets oudere mannen die ook héél hard kunnen lopen. Na het douchen liep ik even op met Arthur, die met zijn 60 jaar een correctiefactor van 0,825 heeft.
Als deze sympatieke clubgenoot dus 43:00 minuten loop is dat na correctie: 35:29 min. Met mijn 40 jaar en een correctiefaktor van 0,9745 moet ik dus echt heel diep gaan om te winnen van de AAV’36 veteranen. Zoals Maik als schreef in zijn reactie op mijn bericht van 1 januari: het wordt spannend zaterdag.

Meer over de z.g. Howard Grubbs correctie lees je in dit pdf document uit ons clubblad Spirit

>