Nieuwe duurlooproute / 23,2 KM

Vanavond weer lekker lang lopen.. Deze week is ook weer hectisch.. maandag en morgen vrij om de kids op te vangen, dus vandaag bij JVC de zooi van gisteren weggewerkt en zoveel mogelijk dingen voor woensdag voorbereid.. al met al een druk dagje.. en wat doe je dan om weer te ontspannen? juist, hardlopen.

Vandaag een nieuwe route.. dus lekker veel te vertellen..

Ik raak een beetje uitgekeken om Alphen via de westkant (richting Leiden) te verlaten dus maar weer de oostkant (richting Ter Aar) opgezocht. De route van vanavond heb ik in de zomer al eens keer met Woutertje achterop de fiets afgelegd.. makkelijk en bekend terrein dus.

Nee Lindsey, die van mij is mooi blauw..

Het is vanavond niet heel erg koud maar volgens de radarbeelden zijn er wat regenwolken op weg richting Alphen… en omdat de route nogal donker is bestaat mijn ‘runninggear’ vanavond uit, warme tight, thermoshirt, shirt, dun jasje, reflectieshirt, hardschoenen en petje… en een nieuwe aanwinst…. een ongelooflijk sexy Craft onderbroekje.. (dit schrijf ik speciaal voor mijn collega Lindsey, want zij is gek op mannen in strakke hardloopkleding… toch Lin?)… Nee, het broekje.. nou ja, zeg maar behoorlijke tent, is water en winddicht.. en dat is voor de hardlopende mannen onder ons erg fijn… hoe vaak komt het niet voor dat na een lange, (koude) regenachtige duurloop het mannelijk lid tot een klein garnaaltje is gekrompen en daardoor bijna niet meer terug te vinden is.. nee, daar heb ik nu dus geen last meer van.

Tot zo ver het kledingadvies van vandaag… De route van vanavond, en die schrijf ik weer speciaal voor Richard: Vertrek vanaf Dijkslootpad richting Ter Aar, door de dorpskern van dit kleine plaatsje onder de rook van Alphen, langs het Aarkanaal (brrr..donker.. alleen de witte lijnen op de weg zijn nog net te zien) terug naar Alphen. Van mijn fietstochtje wist ik dat de route ongeveer 18KM lang is.. dus ik moet ergens er iets aan plakken. Bij de brug over het Aarkanaal schoot mij de route van de 20 van Alphen te binnen… dus links af richting Aarlanderveen…. ik keek om mij heen en kon maar aan één nummer denken: “We are on a road to nowhere”. Uitgestorven hier.. maar goed dat ik mijn mobieltje bij mij heb… als ik neerstort ziet niemand dat…

Via de Treinweg weer koers richting Alphen.. ook zo iets: “Treinweg” een van God verlaten landweg waar geen rails te vinden is, laat staan een trein.. wie verzint dit?… en ja hoor.. daar is ie: de regenbui.. mijn handschoenen, die ik na 2 kilometer, als ik het lekker warm heb gekregen, uittrek haalde ik maar weer uit mijn jaszak… gelukkig is mijn petje heerlijk in de regen.

de Hefbrug van Alphen a/d Rijn

Na 1:17 en 14,9KM was het even tijd voor een klein pauze. Foto’tje voor mijn blogje van de Hefbrug in Alphen waarbij het wegdek dus rechtomhoog gaat. Van dit soort bruggen zijn er in de omgeving nog meer te vinden. Na een paar slokken sportdrank en sanitaire stop weer verder richting de wijk Kerk en Zanen, via het station Alphen centrum in en langs de sportvelden terug… ik heb nu eindelijk de atletiek vereniging van Alphen gezien.. liep zelfs even parallel aan de sintelbaan. Bij zwembad “De termen” weer het Dijkslootpad op (ja nu wel in één keer gevonden) en de laatste 2 kilometer in D2 tempo. Lekker eindsprintje naar huis en ik was zowaar nog in staat om na bijna 2 uur lopen nog de 15,3 KM/u te halen.

Al met al een lekker loopje vanavond en veel hardlopers gezien…”hoi, hallo, dag, hoi”

afstand: 23,2 KM; tijd: 1:59:21, tempo: 5:08 min/km; snelheid gem. 11,6 KM/u; verbranding: 1975 Kcal

>